Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Leicester City

Vi är mitt uppe i det intensiva spelschema, där Manchester United ska spela tre matcher inom ramen för en omgång. Den första av dessa tre betades av under söndagseftermiddagen när Aston Villa besegrades på bortaplan. Redan imorgon väntar nästa match då Leicester kommer på besök. 

Manchester United

Det händer mycket i och runt omkring Manchester United för tillfället. Utanför planen pågår såväl protester som bojkotter av olika slag, medan laget på planen fortsätter vinna fotbollsmatcher (om vi bortser från senaste mötet med Roma, som ju redan på förhand var avgjort).

Igår besegrades som sagt Aston Villa och detta gjordes genom en patenterad vändning. Underläge i första halvlek vändes till seger i andra och därmed slog man också rekord i antal vändningar under en säsong i ligasammanhang. United har släppt in första målet tio gånger och lyckats vända på matchen lika många gånger. Huruvida det är något att stoltsera med eller ej lämnar vi därhän.

I stället blickar vi mot morgondagen och tar sikte på ett toppmöte mot Leicester. Ett toppmöte i den mån att United placerar sig på andra plats medan “The Foxes” ligger fyra.

Matchen kommer emellertid inte få karaktären av ett toppmöte, vilket beror på att endast det ena laget har något väsentlig att spela för. United har nämligen redan säkrat en Champions League-plats till nästa säsong men för Leicesters del handlar det om att med näbbar och klor försöka hålla jagande lag bakom sig.

I och med att United möter Liverpool på torsdag finns det all anledning att tro på frisk rotation från Ole Gunnar Solskjaer imorgon. Det är åtminstone ett ypperligt tillfälle och högst motiverat.

Harry Maguire kan vi med största sannolikhet utesluta, då mittbacken klev av gårdagens möte med en skadad fot. Allvarsgraden är inte fastställd i skrivande stund men 28-åringen kommunicerade via sociala medier att det förhoppningsvis inte är någon större fara.

Daniel James medverkan förefaller även den vara osäker och som bekant är dessutom Anthony Martial fortfarande indisponibel. Fransmannen har dock befunnit sig ute på träningsplanen på sistone, vilket tyder på att rehabilitering går i rätt riktning.

Som sagt, rotation lär det bli från norrmannens sida, så att spekulera kring vilka som tar plats lär därför vara lika svårt som att pricka 13 rätt på stryktipset.

Nedan följer en startelva som undertecknad framför allt hoppas på men också tror på en gnutta.

(Förresten, vi gissar väl att Edinson Cavani får fira sin kontraktsförlängning med en start imorgon?)

Möjlig startelva:

Leicester City

Om United kan ta relativt enkelt på morgondagens match, då gäller det omvända för Leicester. Laget har å ena sidan fem poäng ner till West Ham (som förlorade mot Everton igår), å den andra sidan väntar ett par tuffa matcher så här i slutskedet, nämligen United, Chelsea, och Tottenham.

Det kan tyckas att Leicester borde ha lärt sig från föregående säsong, då man också hade grepp om en Champions League-plats men började sladda mot slutet och fick se sig omsprungna på målsnöret.

Senast man spelade var mot Newcastle på hemmaplan och föll överraskande. Resultatet skrevs till 4-2 men det kunde sett mycket värre ut, då Newcastle ledde med 4-0 fram till dess att tio minuter återstod.

Kanske sitter det mentalt hos spelarna? Kanske sitter det mentalt hos Brendan Rodgers (som ju vet hur det är att falla när allt står på spel)?

Läget i laget och det material som finns att tillgå nu på sluttampen är det inte mycket att orda om. Man kan mönstra ett starkt lag, trots att spelare som Harvey Barnes och Jonny Evans sitter i sjukstugan.

Man har fått tillbaka både Ricardo Pereira och James Maddison sedan en tid tillbaka och även återupplivat Kelechi Iheanacho, som fått rejäl snurr på målskyttet. Nigerianen har stått för elva mål på 22 framträdanden, varav samtliga kommit efter årsskiftet.

Vi kan nog räkna med att firma Vardy/Iheanacho kommer sätta en, vad vi får anta, inte så sammansvetsad United-backlinje i arbete imorgon.

Möjlig startelva:

Historik

Senast lagen möttes var i kvartsfinal av FA-cupen i mars. Då var United på besök på Filbert Way och fick se sig besegrade med 3-1. I ligaspelet var även då United på resande fot och hade 2-1-ledning fram till minut 85, då hemmalaget snöpligt kvitterade.

Visste ni att…

 • Manchester United inte har förlorat i ligan sedan slutet av januari, då Sheffield United visade sig vara numret för stort?
 • Leicester endast vunnit två möten mot United under Premier League-eran? 2014 och 1998.

Matchinformation

Manchester United
Leicester City
Turnering: Premier League, omgång 36
Tid: Tisdagen den 11 maj 2021, 19.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Craig Pawson
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Jones (knä, inget datum)
 • Martial (knä, ev. maj)
Tveksamma:

 • James (oklart)
 • Maguire (fot, liten chans)
FORM
V15/4GranadaHEL2-0
V18/4BurnleyHPL3-1
O25/4LeedsBPL0-0
V29/4RomaHEL6-2
F6/5RomaBEL2-3
V9/5Aston VillaBPL3-1

Leicester City

Skador och avstängningar:

 • Barnes (knä, juli)
 • Evans (häl, inget datum)
 • Justin (knä, inget datum)
 • Morgan (rygg, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F11/4West HamBPL2-3
V18/4SouthamptonNFA1-0
V22/4West BromHPL3-0
V26/4Crystal PalaceHPL2-1
O30/4SouthamptonBPL1-1
F7/5NewcastleHPL2-4

United mot Leicester

Totalt:13268-30-34264-174
Hemma:6444-14-6148-61
Premier League:2919-8-262-24
SENASTE MÖTENA
V2019-09-14HPL1-0
V2020-07-26BPL2-0
O2020-12-26BPL2-2
F2021-03-21BFA1-3
SENASTE HEMMAMATCHER
V2016-09-24HPL4-1
V2017-08-26HPL2-0
V2018-08-10HPL2-1
V2019-09-14HPL1-0