Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt: Justin Cochrane ny utvecklingschef

Bara minuter efter att vi rapporterade i dagens nyhetssvep att den nu före detta Engelska U17-tränaren var nära en flytt till Manchester United, så blev det också officiellt. Cochran kommer att ta sig an rollen som “Head of Player Development and Coaching”, vilket var ungefär samma roll som Nicky Butt hade under den senaste säsongen.

39-åringen kommer senast från att ha jobbat för FA, där han var tränare för det Engelska U17-laget samtidigt som han också var en viktig pjäs i ungdomsspelarnas utveckling, vilket han nu kommer att fortsätta med i Manchester Uniteds akademi. Cochran kommer att vara ansvarig för de äldre ungdomslagen, det vill säga U17 upp till U23 och kommer att sammarbeta mycket med både U23-lagets tränare Neil Wood och U18-lagets Neil Ryan.

Cochran har beskrivits som en väldigt lovande ung tränare och det ryktades att han skulle ta över Englands U21-lag, men valde istället att lämna FA för ett nytt äventyr hos Manchester United.

Cochran själv är väldigt stolt och kan inte vänta på att få komma igång.

“Att ansluta till ett så pass världsberömt akademisystem är ett extremt stolt ögonblick för mig och jag kan inte vänta med att komma igång i denna nya och spännande roll. Från de första konversationerna vi hade så kunde jag se hur mycket coachingtalang som redan finns i klubben”.

“Jag ser fram emot att arbeta med var och en av dem (tränarna) för att ge våra spelare rätt miljö för att trivas, och att fortsätta den fenomenala trenden när det kommer till att utveckla spelare för Manchester Uniteds A-lag”.

Vidare passar han på att tacka FA för deras stöd under åren.

“Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla på FA för deras stöd under de senaste tre åren. Att arbeta tillsammans med en sådan dedikerad grupp är något som jag aldrig kommer att glömma. Att arbeta inom landslaget och få chansen att utveckla framtida landslagsspelare för England var en otrolig upplevelse och jag önskar Gareth och hans personal all lycka till EM 2020”.

Manchester Uniteds fotbollsdirektör John Murtough har följande att säga om anställningen av Cochran.

 “Att utveckla unga spelare är grundläggande för vad vi är som klubb och dess betydelse för oss kan aldrig överdrivas. Vi välkomnar Justins utnämning som en del av vår plan att anställa de bästa tränarna för att komplettera vår befintliga grupp och ytterligare stärka vårt arbete i hela akademin”.

Sist men inte minst så har klubbens Akademichef Nick Cox också pratat om 39-åringen och vad planen för akademin är i framtiden.

 “Jag är glad att Justin är här när vi nu fortsätter att bygga på våra prestationer under de senaste åren. Justin har mycket erfarenhet som ytterligare förbättrar den utmärkta personalgruppen som vi har i akademin.

“Vårt fokus på att producera spelare i världsklass som kan utmärka sig i Manchester Uniteds A-lag är fortfarande lika starkt som det alltid har varit. Justin kommer att arbeta med vår befintliga grupp av högklassiga tränare för att ge alla våra spelare upplevelser som hjälper dem att växa och lyckas i livet, och också ge dem en chans att få spela professionell fotboll på högsta möjliga nivå”.

Toppbilden är en arkivbild.