Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reece Devine utlånad till St Johnstone

Som vi nämnde i dagens nyhetssvep så var det i princip klart att reservlagets förvarare Reece Devine skulle lånas ut till det skotska laget St Johnstone. Under fredagen bekräftade också Manchester United detta, vilket nu gör det officiellt. 

Devine kom till klubben i augusti 2018, efter en tid på den blå sidan av staden, och nu har försvararen gjort 55 matcher i United-tröjan, varav 29 i U23-laget, 25 i U18-laget, och en match med U19-laget i UEFA Youth league.

Nu kommer 19-åringen alltså spendera den kommande säsongen hos St Johnstone i hopp om att få regelbunden speltid på A-lagsnivå. Den unga försvararen kommer att ansluta till ett riktigt bra lag som vann både den skotska cupen, ligacupen, och man slutade också på en femteplats i ligaspelet.

Devine är den andra spelaren att bli utlånad i sommarens transferfönster, efter Nathan Bishop, men han är den första akademispelaren, vilket enligt United själva är en viktig del i klubbens utvecklingsplan för just spelare inom akademin. Både för att det ger spelare erfarenhet på A-lagsnivå, men också för att det ger spelare från yngre åldersgrupper chansen att kunna etablera sig i de äldre lagen.

Vi önskar Reece Devine lycka till!