Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Is he the one?

Det måste vara fel på mitt Google för när jag söker på James Garner får jag upp en skådespelare.

Vår James Garner (James David Garner) föddes den 13 mars 2001 i Birkenhead, alldeles vid floden Mersey. På andra sidan floden ligger Liverpool, och lite längre bort Warrington där Ian Brown (frontman i Stone Roses och upphovsman till Old Traffords inmarschmelodi ”This is the one”) växte upp. Stone Roses låt ”Mersey Paradise” tar oss som i en våt dröm mellan Liverpool och Manchester på två minuter. Riktigt så snabbt gick det nog inte när Garner flyttade till Manchester med familj i unga år. Han har representerat Uniteds akademi sedan han var sju år gammal.

Nu är Garner gammal nog att skriva sin egen historia. Han har två framgångsrika lånesejourer i Watford respektive Nottingham och borde vara redo för fler matcher i Uniteds A-lag den här säsongen. Av alla spelare att titta på under försäsongen är jag mest nyfiken på James Garner. Under en annan försäsong, 2019, fanns han också med, men då i skuggan av mer uttrycksfulla spelare som Angel Gomes och Tahith Chong. Bortsett från den uppenbara talangen Mason Greenwood (också född 2001) tycker jag att pojken från Birkenhead verkar klippt och skuren för en karriär på Old Trafford.

För egen del är det ofta magkänslan som styr vilka unga spelare jag tror kommer lyckas i United, och det är inte alltid det stämmer. Till exempel trodde jag aldrig att Rashford skulle blomma ut så mycket som han gjorde, medan Tuanzebe dessvärre inte verkar bli den mittbacksgeneral och framtida kapten som jag länge föreställt mig. När jag nu därför säger att jag har mina reservationer kring spelare som Hannibal Mejbri och Anthony Elanga så betyder det egentligen att jag hoppas att de ska överraska mig.

Med Garner är det lite annorlunda. Det är med försiktig optimism jag verkligen tror och hoppas att han kommer lyckas i A-laget. Magen och hjärnan tycker samma sak här: han är en framtida mittfältsdirigent i United – en framtida Michael Carrick – och precis som med Carrick kan det ta lite tid innan vi upplever det riktiga värdet med Garner. Nu är han ju redan vår spelare, en egen produkt, så allt av framgång är egentligen dubbel framgång.

Beroende på hur späckat A-laget blir med nya värvningar och skadefria superstjärnor den här säsongen vill jag ändå tro att Solskjaer fortsätter satsa på unga spelare från de egna leden. Alltså att han satsar på ännu fler nya spelare. Jag vill se spelare som jag inte trodde fanns. Spelare som heter något man inte kan uttala. Som Shola Shoretire (Shor-ay-ti-reh).

Inte som James Garner, hans namn i överflöd. Men icke desto mindre en spelare att hålla koll på säsongen 2021/22.

***

Min kollega Philip är väldigt duktig på personporträtt. Här är en utmärkt text om Sir Matt Busby.

***

Och snart är det augusti och dags att väcka Kim Larsen. På söndag inleds försäsongen med match mot Derby.