Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United lanserar hemmatröjan för säsongen 2021/22

Manchester United har under förmiddagen lanserat sin nya hemmatröja för säsongen 2021/22. De bilder som tidigare läckt ut på vad som uppgavs vara den nya tröjan, där designen ska matcha dåtiden med nutiden, visade sig också stämma.

Från Adidas håll menar man att tröjan ska symbolisera ”The Mancunian Way”, det vill säga sådant som kan associeras till såväl staden som laget.

Vidare skriver man att det är av högsta betydelse att framhäva Uniteds DNA, genom att möta det dåtida med det nutida. Tröjan vill man därför ska bära upp tre viktiga ledord som definierar klubben – ungdomlighet, mod, och framgång.

Shorts och strumpor

I Uniteds supportershop finns både shorts och strumpor separat. Som det framgår av Twitter-inlägget ovan kan vi se att det, i all sin enkelhet, är vita shorts med röda Adidas-ränder.

Strumporna är å sin sida svarta, med vita och röda ränder upptill och i mittenpartiet.

Målvaktströjan

Vad gäller målvaktströjan är den gul med svarta detaljer. Dessa detaljer inkluderar Adidas-ränderna, huvudsponsorn samt ett parti vid underärmen.

Målvaktströjan finns tillgänglig på Adidas nätbutik.

Ny tröjsponsor

United är dessutom med ny tröjsponsor för i år. Chevrolet är inte längre kvar (även om klubben fortsatt har ett pågående avtal med den amerikanska biltillverkaren) utan i stället har mjukvaruföretaget Teamviewer tagit över, ett samarbete som sträcker sig över fem år.

Mer om den nya huvudsponsorn finns att läsa här.