Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Detaljer kring Varane; Ökad fanrepresentation; Spelare tillbaka i träning

I dagens nyhetssvep tar vi upp lite detaljer kring Raphael Varanes övergång till Manchester United. Vidare så kan vi rapportera att United planerar de sista stegen för ökad fanrepresentation, samt att Marcus Rashford fortfarande överväger sina alternativ när det kommer till sin axelskada. Nu när vi närmar oss säsongsstarten så trillar fler och fler spelare in efter att ha varit på semester, däribland hittar vi Donny van de Beek, Diogo Dalot och Bruno Fernandes. Som vanligt i dessa tider kommer vi också att ta upp diverse transfernyheter.

Detaljer kring Varane

Vi rapporterade under gårdagen att Raphael Varane uppgavs vara klar för Manchester United. Nu har vi fått detaljer kring övergången. Enligt The Athletics David Ornstein så ligger övergångssumman på 34 miljoner pund, med bonusar som skulle kunna ta det upp till runt 42 miljoner pund. Detta bekräftades senare av både James Ducker på The Telegraph, och av BBCs Simon Stone.

Det personliga avtalet kommer att ligga på fyra år plus option på ett extra. Enligt Fabrizio Romano så kommer Varane flyga till Manchester denna veckan, men på grund av den rådande situationen så kommer han att behöva sitta i karantän, så ett officiellt bekräftande bör komma under nästa vecka.

United ökar fanrepresentation

Manchester United gick under gårdagen ut med att man fortsätter med att försöka stärka relationerna med fansen. Man skriver också att man slutför planer på en supporterstyrelse, samt ett utökat supporterforum.

Supporterforumet kommer att öka sina medlemmar från 11 till 16 och representanter från Man United Women, från supportrar under 21 år och från den internationella supporterskaran kommer nu att medverka.

Spelare tillbaka i träning

Ju mer vi närmar oss säsongstart, desto fler spelare kommer tillbaka till klubben. Nu har Diogo Dalot, Donny van de Beek och Bruno Fernandes anslutit till truppen. Det återstår och se om någon av spelarna får speltid mot Brentford imorgon, eller kanske mot Preston i helgen vilket är mer troligt.

Noterbart är att varken Anthony Martial eller Scott McTominay, som skulle vara tillbaka inte verkar vara det.

Rashford överväger operation, James stannar?

Det verkar mer och mer troligt att Marcus Rashford kommer att genomgå en operation för att fixa sin axel som har varit ett problem för engelsmannen under en lång period. Detta rapporterar återigen James Ducker.

Ducker fortsätter med att förklara att detta kan också mena att Daniel James kan komma att stanna hos United, även om andra Premier League klubbar, såsom Leeds och Brighton är mycket intresserade utav walesaren.

United inte klara?

Även efter att ha värvat både Jadon Sancho och Raphael Varane så verkar det inte som att Manchester United är klara med sommarens transferfönster, varken när det kommer att sälja eller köpa spelare.

James Ducker på The Telegraph skriver att Ole Gunnar Solskjaer gärna vill få in en defensiv mittfältare och en högerback till klubben, men att man antagligen skulle behöva sälja spelare som Paul Pogba och/eller Jesse Lingard för att hålla sig inom budget, som ryktas ligga på £75-£100m netto.

Vidare skriver Ducker att United också har ett antal spelare som skulle kunna gå ut på lån och på så sätt få in lite pengar genom låneavgifter.

Tuanzebe till Newcastle?

Enligt The Telegraphs Luke Edwards så är Newcastle intresserade av att ta Axel Tuanzebe på lån. Tuanzebe, som hade svårt att få speltid under förra säsongen kommer inte ha det lättare efter värvningen av Raphael Varane, och ett lån känns som rätt beslut från både United och Tuanzebe.

Bishop ansluter till Mansfield

Efter att ha kommit överens om en utlåning för Nathan Bishop redan i juni så har målvakten nu anslutit till klubben. Bishop genomförde en del av försäsongen hos United men har nu alltså lämnat klubben för att göra sig hemmastadd i Mansfield inför den kommande säsongen.

Amad och Bailly från start i OS

Under söndagen så spelade Elfenbenskusten sin andra match i OS. Matchen som spelades mot Brasilien slutade mållös, 0-0 och Bailly spelade hela matchen medan Amad byttes ut i den 63:e minuten.

Assist för Groenen mot Kina

Manchester Uniteds Jackie Groenen spelade hela matchen för Holland i deras match mot Kina. Man vann med hela 8-2 och Groenen assisterade Shanice van de Sandens 1-0 mål.

En annan United-spelare, nämligen Ella Toone var en oanvänd avbytare när Storbritannien spelade 1-1 mot Kanada.

Detaljer för damernas ligacup

Nu har detaljer släppts kring FA Continental Tyres Cup och det nya formatet som kommer att användas.

Om man vill läsa alla detaljer kring cupen så finns de här.

Spelschema för U23 släppt

Man har nu släppt spelschemat för U23-laget och Manchester United kommer att starta denna PL2 säsongen hemma mot Leicester den 16 augusti.

Hela spelschemat hittar du här.

Speldatum för UEFA Youth League släppta

UEFA har släppt speldatum för UYL. Man kommer att dra igång gruppspelet den 14 och 15 september och slutspelet den 8/9 februari med finalen den 25 april i Nyon, Schweiz.

Intervju med Mannion

Manchester United Women har släppt en intervju med sitt nyförvärv Aoife Mannion.