Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Raphaël Varane klar för Manchester United

Slutligen kan Manchester United formellt bekräfta att Raphaël Varane är klar för klubben. Den franska världsmästarmittbacken har signerat ett fyraårskontrakt som håller honom i klubben till 2025.

Övergångssumman är inte officiell men rapporteras landa på 34 miljoner pund med klausuler värda ytterligare 8 miljoner. United har idag också bekräftat att Varane får tröjnummer 19. Det är samma nummer som han fick när han flyttade till Real Madrid.

Raphaël Varane säger:

Manchester United är en av de mest ikoniska klubbarna i världsfotbollen och chansen att komma hit och spela i Premier League var något jag inte kunde tacka nej till.

Det finns fortfarande massor jag vill uträtta i min karriär och jag vet att jag kommer till en trupp full av fantastiska spelare som alla kommer att ha samma bestämdhet att vinna matcher och titlar. Efter att ha pratat med managern kan jag se hur stora framsteg som har gjorts de senaste säsongerna och jag kommer nu till en grupp som är redo att spela på den högsta nivån.

Jag vill göra ett avtryck här och jag kommer att göra allting för att bli en del av den här klubbens berömda historia.

Ole Gunnar Solskjaer säger:

Jag är verkligen jätteglad att vi har lyckats säkra en av de bästa försvararna i världen över de senaste tio åren. Raphaël är en bevisad vinnare som vi har följt under en lång tid och vi vet vilket hängivet proffs han är.

Vi har en fantastisk bredd av landslagsförsvarare och han kommer att addera sina otroliga fotbollsegenskaper och ledarskap till gruppen. Han är en unik försvarare med en sällsynt kombination av egenskaper av högsta klass som jag vet kommer att smitta av sig till våra yngre spelare.

Han har vunnit allt som går att vinna men jag vet att han fortfarande är dedikerad att lyckas, jag kan inte bärga mig för att välkomna honom till truppen.

Kort om Raphaël Varane

Född i franska Lille våren 1993 skulle Raphaël Varane inleda fotbollskarriären i den lokala klubben AS Hellemmes. Han flyttade sedan till RC Lens vid nio års ålder och fick även fotbollsutbildning på Centre de Préformation de Football i Liévin.

Varane signerade sitt första proffskontrakt sommaren 2010 och inledde säsongen 2010/11 i Lens reservlag i den franska amatörligan. Efter en succéstart där fick han den 6 november 2010 a-lagsdebutera för Lens i en 2-0-seger mot Montpellier. Efter ytterligare några strömatcher under höstsäsongen skulle Varane under vårsäsongen vara given i startelvan. Han fick till och med chansen som lagkapten i säsongens näst sista ligamatch.

Säsongen slutade med nedflyttning för Lens men för Varane skulle karriären fortsätta med en flytt till Real Madrid. Han skulle stanna i Real i tio säsonger och utvecklades till en försvarare av världsklass, understruket av att han 2018 fick plats i Fifpros världslag.

Som Real Madrid-spelare vann Varane 18 titlar, däribland Champions League fyra gånger och spanska ligan tre gånger.

Höjdpunkten i karriären – näst när han nu signerar för Manchester United, förstås – får ändå sägas vara när han blev världsmästare 2018. Varane spelade varenda minut i turneringen, han bar kaptensbindeln i en match och han gjorde det första målet i kvartsfinalen mot Uruguay.

Raphaël Varane

Namn: Raphaël Xavier Varane
Status: klar för Manchester United
Övergångssumma: 34+8 miljoner pund
Kontrakt: 4 år
Född: 25 april 1993, i Lille, Frankrike
Position: mittback
Längd: 191 cm
Tidigare klubbar: RC Lens (2010-2011, 23 ligamatcher/2 mål); Real Madrid (2011-2021, 236/8)
Landslag: 79 landskamper, 5 mål för Frankrike
Meriter: VM (1): 2018; spanska ligan (2+1): 2012*, 2017, 2020; Uefa Champions League: (3+1): 2014, 2016*, 2017, 2018; Fifa Club World Cup (4): 2014, 2016, 2017, 2018; spanska cupen (1): 2014; Uefa Super Cup (3): 2014, 2016, 2017; spanska supercupen (3): 2012, 2017, 2020; Fifpro World XI 2018; Chevalier de la Légion d’honneur 2018.

Välkommen till Manchester United, Raphaël Varane!

Frågeask: På pappret ser det väldigt bra ut, vilket gör mig lite misstänksam