Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Southampton it is

Manchester United Training Session

United får bara en enda chans att fördubbla sin poängskörd den här säsongen och den chansen kommer på sydkusten i eftermiddag.

Eftersom noisy neighbours och Scouse tryckte på i sina andra matcher finns ingen anledning för United att släppa på gaspedalen i dag. Säsonger kan tappas redan på hösten om man inte är noga. Nu har i och för sig United inte varit riktigt i närheten av någon ligabuckla på snart ett decennium, men vi förväntar oss alltid att vi ska vara inte bara i närheten utan konstant flåsa imma på fanskapet.

Det finns ingen som helst ursäkt att starta Daniel James och att inte starta Jadon Sancho (givet att engelsmannen tränat hela veckan så klart). James tid som ligastartare bör vara helt och hållet över från och med i dag. Sancho ska så fort som möjligt integreras och börja dominera och med tanke på att James är James och Rashford är borta ett bra tag till är det viktig som satan att Jadon kickar igång.

Jag är aningen mer tveksam till om det är rätt match att låta vår senaste fransos göra debut från start. Vigge och Harry såg stabila ut i premiären och Southampton borta kan vara en potentiell fallgrop att börja sin Premier League-karriär med.

Men allra mest nyfiken är jag på att se hur Mason Greenwoods närmaste nio månader blir. Det vi såg mot Leeds var förhoppningsvis en klockren start på hans bästa säsong i karriären. Han har en så stor potential att man baxnar och den får Rashfords dito att blekna.

Vi är några få som minns Southampton hemma från förra säsongen. Det gick hyfsat. Liknande siffror är minimumkraven, så klart.

Till sist: Fy för den lede vad sorgligt det är med alla dessa demensdiagnoser som drabbar våra gamla hjältar. Det tar liksom aldrig slut. Senast i raden är The OG King Denis Law och det skär i mig att det sker om och om igen. Nobby, Bobby … alltså, de där bollarna dom nickade kan inte ha varit vänliga.