Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Och då var allt som vanligt..

Happ, en vecka fick vi innan United post-Fergie visade sitt fula tryne igen. Nej jag veeet, vi ska inte måla fan på väggen efter endast två omgångar, men man blir ju bara så jävla trött. I det här läget vill man ju se lite förändring, och känna att det hänt något sedan förra säsongen. Och det är ju inte riktigt den känslan man får när man ser startelvan och den innehåller Matic, Martial och Fred. Innan matchen berättar Ole att McTominay dragit på sig någon mindre skada och inte kommer vara fit för 90 minuter, och att detta således är anledningen till att han inte spelar, men att han hoppas kunna byta in honom en stund i slutet. Jag tycker gårdagen gjorde det väldigt tydligt att det är vårt defensiva innermittfält som är vårt stora problem, vilket alltså innebär att vi mer eller mindre står och faller med Scott McTominay. Alltså, hur fan har detta fått hända? McTominay ska vara spelare nummer tolv på sin höjd. Inget ont om Scott, jag gillar honom och tror att han kan bli en väldigt nyttig spelare för oss, men i en trupp värdig Manchester United ska inte dagens Scott McTominay vara vår centrala kugge. Åtminstone inte i ett United som har titelambitioner, och som bara under min livstid nått framgångar med innermittfältare som Robson, Keane, Scholes och Carrick.

Som en parantes i detta blir värvningen av Van de Beek ännu mer obegriplig. Killen får exakt noll erkännande, och istället för detta på gränsen till kriminella slöseri kunde vi ju investerat i en defensiv mittfältare redan då? För som det är nu hade även en spelare av mediumstandard förbättrat vårt mittfält avsevärt, det är jag säker på. Har också svårt att förstå två saker, dels hur folk kan vara okej med att Fred är kvar i truppen, och dels hur så många av våra supportrar håller oss som en av 2-3 titelfavoriter trots återkommande insatser som gårdagens.

Som jag ser det har vi ett par saker som är värda att adresseras:

  • Laguttagningen. Kan säga att jag blev mer än lovligt trött när jag såg startelvan. Någonstans kände jag på mig att vi inte skulle få se Sancho (eller Varane) från start, och helt ärligt tror jag inte att just det hade gjort någon större skillnad. Det var inte Sanchos frånvaro som kostade oss segern, han var ändå inte speciellt bra när han väl fick komma in. Det som störde mig mest är som sagt dels det defensiva mittfältet, och dels att Martial ens är i närheten av en startplats. Att McTominay inte var 100% hel förklarar som sagt hans frånvaro, men det finns ingen som helst ursäkt att spela Martial från start. Vem som helst hade kunnat räkna ut att det skulle se ut exakt som det gjorde med honom på plan, och det är under all kritik. Måtte detta varit sista gången på mycket länge vi såg honom.
  • Det mest frustrerande är ju att Southampton inte ens är speciellt bra, utan i vanlig ordning är vi vår egen värsta fiende. Och efter en natts dålig sömns reflektion lastar jag inte enbart Ole för poängtappet. Ja, det är han som väljer vilka gubbar han ställer på banan, och igår tog han inte rätt beslut anser jag, men ansvaret för utgången är någonstans ändå tredelat. Utöver managerns laguttagning så finns det ju faktiskt några som har den stora makten över vilka spelare han förfogar över, men också spelarnas eget ansvar. Jag kan förstå att man lägger skulden på tränaren om hen inte får ut det bästa av en klasspelare, men när vi pratar om medelmåttor som Fred och Martial eller förlegade gamla gubbar som Matic så borde vi nog kunna förvänta oss lite jävla eget ansvar från dessa.
  • Och så har vi Lindgard. Back again, efter en fantastisk säsong på lån kan vi såklart förutspå att vi inte får tillbaka målgörande, dansande, formtoppade Lingard utan den bleka medelmåttan som lämnade oss för West Ham. Älskar Lingard för hans kärlek till klubben och staden Manchester, men tycker ändå det var idioti att vi inte sålde och cashade in på honom när vi faktiskt hade chansen att få någonting för honom.
  • Någon behöver snart ställa frågan öppet till Ole: VARFÖR spelar inte Donny?
  • En stor anledning till att vi tappade poäng igår är också att extremt få (ingen?) nådde upp till sin vanliga standard. Greenwood, Pogba, Shaw och Bruno var väl helt okej, men ingen av dem kom i närheten av det man borde kunna förvänta sig. Och sen har vi ju då Maguire som var rakt igenom bedrövlig och inte alls var på hugget.
  • Och slutligen bör det nämnas att Ward-Prowse är ett sånt jävla svin. Kort snubbe med pissig attityd, värsta sorten.
  • Kanske borde vi runda av med att diskutera det nya bortastället? Det var en obehaglig upplevelse att behöva se United i gula shorts, det har jag nog aldrig gjort förut, men i övrigt gillar jag viben på det. Hemmastället är det snyggaste vi haft på åratal, och då är ändå TeamViewer-loggan en styggelse från helvetets djupaste delar.

Vet inte hur mycket mer det egentligen finns att säga om denna match mer än att den var en hejdundrande besvikele. Efter inledningen mot Leeds hade man ju hoppats på mer än såhär. Sure, säsongen är lång och så vidare, men det är så himla onödigt att hamna på efterkälken redan nu. Ole sa själv förra säsongen att man inte vinner några titlar tidigt i säsongen, däremot kan man förlora dem. Kanske vore något att tänka på om man nu är så seriös med att utmana om ligatiteln.

Inte jättesugen på Wolves borta nästa helg, får hoppas det ger sig under veckan. Det är för tidigt att bli omotiverad redan..