U21: Lincoln City – Manchester United 3-2

Manchester Uniteds reserver tog sig de knappa 15 milen österut för att ta sig an Lincoln City i den första gruppspelsmatchen av EFL Trophy. Man var nära en fin upphämtning men slutresultatet skrivs 3-2 till hemmalaget.

Redan från start så såg man att detta skulle bli en svår match för det unga United-laget. Den trebackslinjen man ställde upp med sattes konstant på prov och Lincoln hade inga som helst problem med att spela sig igenom den relativ obalanserade backlinjen som bestod utav Charlie Wellens, en tidigare högerytter, Alvaro Fernández, som brukar spela vänsterback i U23-laget, och Björn Hardley, den enda renodlade mittbacken.

Efter bara några minuter så fick hemmalaget en jättechans efter slarv från både Charlie Savage och Alvaro Fernández, men Lincolns Ted Bishop kunde inte förvalta det friläget som han fick.

I den 23:e minuten tog Lincoln ledningen genom ett misstag från Dermot Mee, där han inte lyckades få tag i en boll som kom utstutsande efter att ha träffat stolpen, och Anthony Scully kunde rulla in bollen i mål hur enkelt som helst.

2-0 målet var ett tydligt exempel på hur lätt Lincoln kunde ta sig förbi Uniteds backlinje där Scully tog emot en långboll och egentligen bara sprang förbi hela United-försvaret, och kunde placera in bollen i Mees vänstra hörn.

Hemmalaget var också mycket starkare fysiskt, vilket inte är speciellt konstigt då United ställde upp med mestadels tonåringar. I vilket fall så blir det mycket tuffare när man inte har den fysiska fördelen och det fick man känna på i kvällens match.

2-0 var ställningen efter första halvlek, vilket man ändå får säga var välförtjänt. När man sedan kom ut i den andra halvlek så såg det ut som i första och i den 57:e minuten gjorde Lincoln 3-0, återigen genom Anthony Scully som också fullbordade sitt hattrick, denna gång med huvudet.

United fick dock in en reducering i den 68:e minuten genom Charlie McNeill, efter underbart förarbete från Charlie Savage och Shola Shoretire, som tajmade passningen till McNeill perfekt, och den unge anfallaren visade prov på fin precision när han placerade in bollen i det högra hörnet.

Efter reduceringsmålet fick man lite momentum och under de sista 20 minuterna man spelade riktigt bra fotboll, där man hade ett flertal chanser att få in ytterligare en reducering, som sedan kom i den 89:e minuten genom Björn Hardley.

När Hannibal sedan drog på sig två gula kort inom loppet av några minuter så släcktes hoppet om ett kvitteringsmål en aning, och även om man behöll trycket efter utvisningen så kom inte den där riktiga chansen.

Sammanfattningsvis så kan man ta med sig de sista 20 minuterna från den här matchen då man faktiskt spelade riktigt bra. Tyvärr så var de första 70 inte alls lika bra, och det var också anledningen till att man förlorade den här matchen.

Lincoln City – Manchester United 3-2 (2-0)

EFL Trophy, Gruppspel, 24 augusti

1-0 (23) Scully

2-0 (32) Scully

3-0 (57) Scully

3-1 (68) Charlie McNeill (Shoretire)

3-2 (89) Björn Hardley (Hannibal)

r/k (90+1) Hannibal

Uniteds lag:

Mee; Wellens, Hardley, Fernández; Svidersky, Savage; Shoretire, Hannibal, Hoogewerf (Mather 74′); Mellor (Iqbal 74′), McNeill

SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS