Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Pogba och Martial stod ut i Frankrike

Under dagen har fem Unitedspelare varit involverade i landslagsspel, varav fyra A-lagsspelare och en junior i form av Charlie Savage, som dessutom noterades för ett mål med sitt Wales. I Frankrikes VM-kvalmatch mot Ukraina startade Anthony Martial och Paul Pogba, där den tidigare gjorde mål, och i Portugal visade Bruno Fernandes varför han ska vara förste straffskytt.

Martial målade i franskt kryss

I Kiev utspelades den mest betydelsefulla matchen för våra Unitedbekantingar, då Frankrike var på besök i öst.

Bidragen från Manchester var Anthony Martial, Paul Pogba, och Raphaël Varane. Men det var bara de två förstnämnda som tog plats i startelvan.

Med tanke på Martials form och ringa speltid i United, kan det tyckas lite märkligt att 25-åringen ges förtroendet längst fram i en fransk VM-kvalelva, men givetvis är det bara att se som positivt med Unitedögon.

Duon skulle också snickra ihop ett fint anfall, där Pogba frispelade Martial med en millimeterprecis passning. Anfallarens avslut gick emellertid rakt på en utrusande Andrij Pjatov.

Missen skulle faktiskt komma att kosta fransmännen. Bara en minut senare låg nämligen bollen i Frankrikes målbur efter att Ukraina ställt om och Mykola Sjaparenko avslutat anfallet med ett kanonskott upp i nättaket.

https://twitter.com/br_goal/status/1434243840278503424

Revanschen skulle dock komma för Martial. Fem minuter in i andra halvlek damp bollen ner framför anfallaren i straffområdet och trots att avslutet även denna gång gick ganska rakt på, kunde Pjatov inte hålla bollen från att gå in.

1-1 stod sig sedan matchen ut men det var endast Pogba som avslutade matchen som Unitedspelare på planen. Martial byttes ut till förmån för Karim Benzema efter dryga timmen. Varane spelade inte alls (bra för United, väl?).

Frankrike toppar härmed sin grupp på nio poäng.

Bruno straffade Qatar

När Portugal VM-kvalade mot Irland tidigare i veckan såg Cristiano Ronaldo till att man med möda och besvär till slut vände 0-1-underläge till 2-1-vinst.

I dagens träningsmatch mot Qatar fanns inte 36-åringen med, detta på grund av en varning som håller honom avstängd i nästa kvalmatch mot Azerbajdzjan. Nyförvärvet har därför återvänt till Manchester (mer om det här).

Följaktligen gjorde det att Uniteds andre portugisiske stjärna i Bruno Fernandes fick lite mer utrymme. I matchen mot Irland fick Portugal straff men den gången fick 26-åringen inte skjuta. Det fick han i stället göra när chansen från elva meter dök upp idag mot Qatar.

Inbytte Fernandes var som alltid säker från straffpunkten och satte matchens sista mål strax innan klockan hade slagit 90.

Unitedmittfältaren spelade drygt en halvtimme när Portugal vann med 3-1.

Savage gjorde sitt första

Wales U19 spelade under eftermiddagen mot Österrike i någon form av miniturnering och förlorade med 3-2.

Glädjande nog gjorde i alla fall Unitedjunioren Charlie Savage ett av Wales mål. 18-åringens första i landslaget.

I nästa match väntar Turkiet.