Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

This was all on you, Ole

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League

Han ska ha mycket beröm för allt gott han har gjort så här långt, Ole Gunnar.

Han ska också ha lika mycket skit när det går käpprätt åt helvete, Ole Gunnar.

Matchen i Bern stoppar vi in i del 2 av det narrativet, för det här var en coachförlust – från matchminut 25 till matchminut 90.

Okej, kanske ni säger: Var det verkligen Solskjaer som inte blåste straff till Ronaldo? Var det Solskjaer som serverade en hemmaspelare med i princip öppet mål på stopptid? Och det kan jag med lugn och säker stämma säga ett rungande ”JA!” på.

För även om han, rent fysiskt, inte var den som gjorde detta så var allting som hände efter Aron Wan-Bissakas röda kort beslut som kom från Uniteds manager (Utvisningen är han helt oskyldig till, dock, kan jag säga efter viss tvekan).

  • Han plockade direkt ut Sancho för att sätta in den ytterst mediokre Diogo Dalot. Det innebar att United direkt hamnade under stor press.
  • När de så hade hamnat under den stora pressen, valde Solskjaer att påskynda förfallet genom att sätta in ytterligare en mittback på planen eftersom de ”hamnat under så stor press” (undrar varför).
  • När så United inte skapade någonting framåt överhuvudtaget mot klock- och chokladtillverkarna tänkte han plötsligt att han skulle plocka ut de två vassaste offensiva pjäser han hade för att säkra defensiven (minns att den var satt under hård press av någon anledning) och vips så var både Jesse Lingard och Nemanja Matic inne på wank-arenan medan de portugisiska superstjärna fick nöja sig med att stå bredvid Solskjaer och beskåda slutet av föreställningen.
  • Detta United – som inte hade ett avslut på mål sista 70 minuterna – fick plötsligt ett gult kort emot sig för maskning. Mot Young Boys.
  • Efter kvitteringen, den oundvikliga, skapade schweizarna inte så förfärligt mycket och då – i matchminut 89! – exekverade Solskjaer beslutet att from nowhere plocka ut sin djupast sittande mittfältare och kasta in – en anfallare!
  • Ett led i detta blev att United, som försvarat sig över en timme, tappade en defensiv pjäs och Jesse Lingard kände sig nödgad att kliva ner i Freds position och sätta spiken i kistan på den sämsta matchcoachning jag sett på mycket länge av en Unitedtränare.

Anyway: Nya tag i helgen. Spela Greenwood.