Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Birmingham City - Manchester United 2-8
Dubbla hattrick i sanslös målfest

Manchester Uniteds U18-lag inledde tidigare idag sin Premier League Cup-kampanj när man gästade Birmingham, och man kunde inte ha önskat sig en bättre start. Det blev en riktigt urladdning och slutresultatet skrevs till hela 2-8.

Manchester United ställde upp med ett starkt lag där många spelare utmärkte sig. Bäst av alla skulle jag säga att mittfältaren Kobbie Mainoo var. Han spelade den lite djupare mittfältsrollen till perfektion med sina bollvinster, men också med en vilja att våga gå framåt och fördela boll.

Spanjoren Alejandro Garnacho var inblandad i det mesta och belönades med ett hattrick, likaså Manni Norkett. Sam Mather imponerade också och avslutade dagen med ett mål och två assist. Vi fick även se mittbacken Willy Kambwala göra ett mycket efterlängtat inhopp efter knappt 11 månades skadefrånvaro.

Redan från start så fick vi se ett piggt United som inte gav Birmingham någonting gratis. Man satte en oerhörd press på Birmingham och vann väldigt mycket boll, vilket också gav tidig utdelning.

Ledningsmålet kom i den 13:e matchminuten genom Sam Mather, efter förarbete från Kobbie Mainoo. Mather skott såg ut att ta en touch på en Birmingham-spelare, men i vilket fall så var det ett mycket viktigt mål.

1-0 ledningen höll dock bara i sig i ungefär en minut innan Birmingham kvitterade genom lagkaptenen Wakefield, där försvarsspelet lämnade lite att önska från United.

United fortsatte att dominera matchen, och i den 21:a minuten så fick man utdelning. Målet kom från Manni Norkett, efter fint förarbete från Daniel Gore, och bara en minut senare så ökade man på sin ledning, återigen genom Manni Norkett som visade prov på sin snabbhet när han lyckades runda den utrusande Birmingham-målvakten och säkert placera in bollen i det öppna målet.

Man lyckades få in ytterligare ett mål innan halvtidsvilan, och denna gång kom målet från Alejandro Garnacho, som slog till med ett underbart frisparksmål precis utanför Birminghams straffområde.

Resultatet i halvlek var alltså 1-4 till Manchester United och matchen såg, med tanke på matchbilden, ut att vara över.

Birmingham kom ut lite piggare i andra halvlek och lyckades få in ett reduceringsmål i den 50:e minuten, efter ett tveksamt ingripande från United-målvakten Eric Hanbury. Birmingham kämpade för att hålla sig kvar i matchen, men då ryckte United iväg och bjöd på ytterligare fyra mål.

Man gjorde både 2-5 och 2-6 inom loppet av två minuter, där båda målen gjordes utav Alejandro Garnacho, vilket betydde hattrick för spanjoren.

Det var dock inte slut där, utan vi fick se ytterligare två mål från United. I den 81:a minuten så fick Malachi Sharpe också göra mål när han blev fri med målvakten efter en underbar genomskärare från Sam Mather. Uniteds åttonde mål kom från Norkett, som i och med det också målet fastställde sitt hattrick.

När man sammanfattar matchen så var det en mycket välförtjänt vinst för United. Man utförde matchen på ett riktigt bra sätt från start till slut och fick nästintill maximal utdelning. Att också börja på detta sättet i cupen bör bygga ett oerhört självförtroende för laget och förhoppningsvis så kan man bygga vidare på detta i ligan också.

Målen

 

Birmingham – Manchester United 2-8 (1-4)

U18 Premier League Cup, 18 september


0-1 (13) Sam Mather (Mainoo)

1-1 (15) Wakefield

1-2 (21) Manni Norkett (Gore)

1-3 (22) Manni Norkett (Mainoo)

1-4 (36) Alejandro Garnacho

2-4 (50) Manton

2-5 (73) Alejandro Garnacho (Mather)

2-6 (75) Alejandro Garnacho

2-7 (81) Sharpe (Mather)

2-8 (89) Manni Norkett


Uniteds lag:

Hanbury; Jurado, Bennet, Fredricson, Murray; Gore (Kambwala 70), Mainoo (Aljofree 75); Sharpe, Garnacho, Mather; Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK