Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Everton - Manchester United 0-1
Fler röda kort än mål – Anthony Elanga utvisad matchvinnare

Manchester Uniteds U23 tog säsongens andra seger i Premier League 2 på fredagskvällen. Anthony Elanga gjorde matchens enda mål, redan i den tredje matchminuten. På tilläggstid hivade domaren upp det röda kortet tre gånger, däribland till Elanga. Även Björn Hardley såg rött liksom Evertons Whitaker.

Att Anthony Elanga spelade från start ikväll var det mest anmärkningsvärda när laget presenterades. Därmed kan vi slå fast att han inte kommer vara med i truppen mot Aston Villa imorgon. Ingen Dean Henderson ikväll däremot. Inte oväntat sedan han spelat 90 minuter i onsdags. Återstår att se om Henderson nu är klar i U23.

Inte heller Phil Jones kom till spel ikväll. Vi noterar också att Hannibal inte spelade ikväll heller. Tunisiern har inte spelat på ett par veckor nu och får förmodas vara skadad.

Om Elanga var besviken över att det blev U23-spel den här helgen så var det inget som syntes. Matchklockan hade precis tickat förbi två minuter när Elanga petade in bollen i Evertons mål.

Målet kommer efter förarbete av Dillon Hoogewerf och Shola Shoretire. Efter en stark prestation tidigare i veckan blev det startelvan för Hoogewerf. Han gör det bra på kanten och Shoretire gör det ännu bättre i straffområdet. Den lille engelsmannen vänder bort sin försvarare och lägger upp för Elanga.

I matchinledningen var Everton öppna defensivt men sedan tätade de till. Efter hand blev matchen mer böljande men utan överdrivet många stora chanser. Matej Kovár klistrade ett tungt långskott medan Shoretire hade ett avslut som täcktes till hörna.

I slutet av första halvlek fick Teden Mengi en smäll och han kom sedan inte till spel efter paus.

Kort efter paus tvingar Elanga målvakten till en bra räddning på frispark.

Sedan tar Everton över spelet men United försvarar sig bra. Kovár gör någon kvalificerad räddning och är stark i luftrummet. På det stora hela har United ändå kontroll på tillställningen.

Joe Hugill blir inbytt mitt i andra halvlek. Detta förbättrar United markant. Hugill är bra på att suga åt sig bollen och är involverad i flera målchanser, även om det bara blir nästan.

Samtidigt blir matchen allt mer fysisk och domaren blundar för det mesta.

Till slut urartar det, då Elanga blir förbannad på Whitaker i samband med att bollen går till inkast. Elanga trycker till Evertonspelaren två gånger och denne svarar med att kasta bollen på svensken. Föga oväntat resulterar det i att alla spelare på planen stormar dit för att förklara för motståndarna hur de borde bete sig.

När det till slut lugnar sig drar domaren fram det röda kortet tre gånger. Elanga och Whitaker förstås, dessutom Uniteds mittback Björn Hardley.

Matchen fortgår i ett halvdussin minuter men Uniteds nio spelare håller ut för seger.

För Anthony Elanga och Björn Hardley väntar nu avstängning i tre matcher. Elanga kommer emellertid vara tillgänglig för a-lagsspel, ifall Ole Gunnar Solskjaer så önskar. De båda är dessutom tillgängliga för spel i Uefa Youth League.

Elanga var bra, framför allt i första halvlek. Shola Shoretire är som vanligt för det mesta involverad när United skapar chanser. Joe Hugill gjorde ett mycket bra inhopp. Andra spelare som förtjänar beröm är Teden Mengi, Charlie Wellens och Charlie Savage. Även målvakten Matej Kovár ska framhållas. Ja, det var helt enkelt en bra laginsats.

Segern ser United lämna bottenträsket i Premier League 2 och vi klättrar upp på övre halvan i tabellen. Majoriteten av de som spelade idag kommer att starta mot Villarreal i Uefa Youth League på onsdag (visas på Uefa.tv). Sedan är det ligamatch mot Liverpool på lördag (ingen sändning).

Målen

Everton – Manchester United 0-1 (0-1)

Premier League 2, Division 1, 24 september


0-1 ( 3  ) Anthony Elanga (Shoretire)
r/k (90+3) Whitaker
r/k (90+3) Björn Hardley
r/k (90+3) Anthony Elanga


Uniteds lag: Kovár; Wellens, Mengi (McShane 46), Hardley, Fernández; Sviderský, Savage; Hoogewerf (Emeran 69), Shoretire, Iqbal (Hugill 69); Elanga


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK