Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Månaden som definierar United väntar

Manchester United v Aston Villa - Premier League

Från Young Boys, via West Ham x 2 till detta. 

De senaste veckorna har inte visat att United bör vara att räkna med i vare sig Champions eller Premier League framöver.

Mål?

Nej, det verkar vi ha slutat att göra.

Den närmaste månaden blir ett bra kvitto på var vi kommer att ha detta United. 

Fenomenalt (märkligt): 

 • Även om det är negativt så är det fascinerande, och på gränsen till fenomenalt, att ha så många avslut mot mål utan att få in bollen. På två matcher, tre timmars fotboll, på Old Trafford har United denna vecka avlossat uppemot 50 avslut mot motståndarmålet utan att hitta rätt. Och det är inga monsterlag vi mött direkt. 

Helt okej: 

 • Mason Greenwood var Uniteds överlägset bästa spelare mot West Ham (trots att han spelade typ 20 minuter) och mot Villa var det än en gång lagets yngste offensiva pjäs som kom till lägen. Han sköt och sköt och sköt, men när till och med Greenwood missar så mycket som han gjorde mot Aston Villa vet man att det är som förgjort. Han stod ensam för ungefär hälften av Uniteds avslut, men var aldrig riktig nära att hitta rätt. Och han skulle så klart ha passat till Bruno i inledningen av matchen. 
 • DDG. Igen. 

Frågetecken:

 • Jag har under flera års tid funderat över hur Solskjaer egentligen vill spela i de här matcherna, där man vet att gästerna kommer att backa och gå för omställningar. Jag vill inte påstå att jag blivit klokare den här säsongsupptakten heller. Är det meningen att de sittande mittfältarna ska ha så mycket boll i speluppbyggnaden? Varför i så fall? Hur ska Pogba agera? Transportera boll eller hålla i den (för att tappa den) så länge han kan? Ska vi komma runt på kanterna eller attackera genom mitten? Jag förstår inte tankarna – fortfarande. Och det visar om inte annat hans smått otroliga facit på bortaplan, där vikten på bollinnehav och anfall-på-anfall inte är lika stark. 
 • Med tanke på att han nu fått Ronaldo, Sancho och Varane håller jag med dom som påstår att det här mycket väl är säsongen som kommer att definiera Solskjaers tid som Unitedmanager. En titel är näst intill ett måste. 

Illa, illa:

 • Även om kaptenens säsongsstart varit ytterst blek (den tokiga passningen till De Gea i mitten av första visade än en gång detta) så skapar det så klart bekymmer att Maguire tvingades av. Visst, vi har Vigge, men med tanke på Maguire inledning var en skada inte alls optimal. Eller? Kan han behöva sig en rejäl rehabperiod för att hitta formen igen? 
 • Luke Shaw har tack och lov klarat sig utan skador de senaste säsongerna. Det är bara att hoppas att han är tillbaka snabbt, med tanke på att backupspelarna Dalot/Telles är alldeles för dåliga. 
 • Tre mål på fyra matcher mot Young Boys, West Ham x 2 och Aston Villa imponerar inte. Verkligen inte. Och spelmässigt mot Villa i dag var det synnerligen blekt – än en gång. 
 • Så fick vi äntligen en straff. Och då missar vi. Alltså, det ska inte gå. 
 • Det hade varit en sak om det här var en “orättvis” Villavinst. Det var det inte. Gästerna hade de öppnaste och klaraste chanserna (bortsett från Brunos straff, givetvis).
 • Solskjaer anställde en sidekick med fasta situationer som sin specialitet men vi har väl fortfarande inte gjort mål på hörna (?) och vi släpper in mål på hörnor. Så ingen supereffekt där, än. 

Slutligen:

 • Visst, vi är fortfarande med poängmässigt i toppen – men vi har inte mött några potentiella toppkonkurrenter än och är dessutom utslagna ur en av turneringarna. Den närmaste månaden kommer verkligen att sätta agendan för resten av säsongen. Och känslan just nu, efter en förödande hemmaförlust, är att vi mycket väl kan vara borta från titelfajten innan nyår – igen. 
 • Villaspelarnas uppträdande i samband med straffen var allt annat än snyggt. Men då Mike Dean inte kunde hantera det så är det väl bara att applådera att dom kom undan med det.
 • Närmaste tiden väntar en uppsjö med viktiga matcher mot på papperet betydligt tuffare motstånd än det vi haft senaste veckorna.
 • Och offside på målet? Nä, sluta. Nollas vi hemma mot ett Grealish-löst Aston Villa kan vi inte hålla på så. 
 • Har vi haft tre portugiser på planen samtidigt förut?