Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Newcastle United - Manchester United 0-5
Hugill med hattrick i storseger

När Manchester Uniteds herrar inte levererar är det tur att åtminstone juniorerna gör det. Någon som verkligen klev fram när Uniteds U18 mosade Newcastles dito var Joe Hugill. 17-åringen slog till med ett hattrick i en match som slutade 5-0 till United. 

Då matchen inte sändes samt spelades samtidigt som herrarna under lördagen är informationen från matchen tämligen knapphändig. Det vi kan slå fast är i alla fall att United ställde ut ett slagkraftigt lag, inte minst i offensiv väg.

Isak Hansen-Aarøen, Sam Mather, och Joe Hugill tog bland annat plats i startelvan och för den senare duon blev det en riktig målfest. Mather gjorde ett mål medan Hugill stänkte dit ett hattrick. Även Sam Murray skrev in sig i målprotokollet med målet som blev det sista i matchen. Detta kom i matchminut 89.

Joe Hugill var på spelhumör när Newcastle besegrades under lördagen. Anfallaren slog till med ett hattrick i Uniteds 5-0-seger.

För Hansen-Aarøen ska det sägas att detta var första matchen sedan en tid tillbaka, då norrmannen varit borta på grund av skada. 17-åringen bytte efter timmen spelad med Habeeb Ogunneye. Noterbart är också att Marc Jurado bytte redan i den 20 minuten. Utan att ha några rapporter att tillgå än känns det högst troligt att en skada låg bakom det bytet.

I den andra änden konstaterar vi också att säsongens andra hållna noll inkasserades. Den senaste kom mot Leeds för en dryg månad sedan, där man dessförinnan också hade förlorat stort mot både Manchester City och Liverpool. Förhoppningsvis har juniorerna så sakteliga börjat hitta rätt.

Något som också måste uppmärksammas i dagens match är att den 16-årige försvararen Tyler Fredricson stod för två framspelningar.

I och med dagens seger tar sig United nu upp på sjätte plats i tabellen med nio inspelade poäng.

Newcastle United – Manchester United 0-5 (0-2)

U18 Premier League, 2 oktober


0-1 (5) Joe Hugill (Garnacho)

0-2 (45) Joe Hugill (Murray)

0-3 (46) Sam Mather (Hansen-Aarøen)

0-4 (67) Joe Hugill (Mather)

0-5 (89) Sam Murray


Uniteds lag: Vitek; Jurado (Oyedele 20′), Fredricson, Kambwala, Murray; Mainoo, Gore, Garnacho (Norkett 59′); Hansen-Aarøen (Ogunneye 60′), Mather, Hugill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK