Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Dagens lag: Sunderland AFC - Manchester United
Dags att säkra slutspelsplats

Manchester Uniteds ungdomar ska om knappa timmen spela den sista gruppspelsmatchen i EFL Trophy och gör så mot Sunderland på Stadium of Light. På förhand känns det som att kvällens uppgift är den svåraste hittills för United.

Matchen har avspark klockan 20.00 på Stadium of Light och visas på MUTV.

Manchester Uniteds lag

Här följer Uniteds lag ikväll. Noterbart är att 35-årige Paul McShane tar plats i elvan. Även Dillon Hoogewerf, som ofta står för starka insatser när han spelar, hittar in i elvan.

Och angående McShane, ja, han får spela trots att det är U21. De något komplicerade reglerna ger akademilagen dispens att använda fem överåriga spelare i startelvan, men maximalt två överåriga får vara etablerade seniorspelare. Någon etablerad seniorspelare ses knappast den gamle mittbacken som.

Sunderlands lag

Vi konstaterar att Sunderland inte ställer upp starkast möjliga lag. En hel del rotation.

Förutsättningarna

United ligger för tillfället på andra plats i tabellen med Lincoln City före sig och Sunderland jagandes strax bakom. Bradford City är sist på noll inspelade poäng och är således ute ur turneringen.

För Uniteds del är vinst helt klart att föredra, då Sunderland endast har spelat en match, vilket man också vunnit. Seger idag skulle ta United upp på sex poäng och göra det svårt framöver för dagens motståndare att gå om i tabellen.

Sunderland spelade i förra veckan och slog då Lincoln på bortaplan. Utöver det har laget från nordöst gått starkt i ligan. Visserligen förlorade man stort mot Portsmouth senast, men innan dess har man nästan bara radat upp segrar. Laget placerar sig på fjärde plats i League One.

I United har ett gäng ungdomar tränat med A-laget under landslagsuppehållet och fått känna på lite nyttig seniorfotboll.

Alvaro Fernandez, Bjorn Hardley, Dillon Hoogewerf, Joe Hugill, Marc Jurado, Charlie McNeill, Charlie Savage och Charlie Wellens har alla fått chansen att träna med A-laget. Bland annat tillsammans med Mason Greenwood och Marcus Rashford.

En vi dock inte sett på länge är Hannibal. Och ikväll blir inget undantag. United har inte kommunicerat status på tunisiern, men högst troligt är han skadad och har i sådana fall varit i över en månad.

I den senaste gruppspelsmatchen vann United mot Bradford med 3-0. Målgörare den gången var Dillon Hoogewerf och Joe Hugill. Ett självmål gjordes även av Bradford.

Tidigare möten

Då dagens lag går under beteckningen U21, ser vi till hur det gått när lagen mötts med sina reservlag. Det senaste mötet i tävlingssammanhang var i november 2019. Då vann United med 3-0 på hemmaplan efter två mål av Largie Ramazani och ett av Ethan Galbraith.

Teve

Matchen visas på MUTV med sändningsstart 19.45 och avspark 20.00.