Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Sunderland - Manchester United 2-1
Utslagna ur EFL Trophy

Under kvällen så spelade Manchester Uniteds U21-lag sin sista gruppspelsmatch i EFL Trophy. Man gästade Sunderland i en svängig match där man till slut fick se sig besegrade och utslagna ur turneringen.

Vi fick se några ändringar i startelvan gentemot förra gruppspelsmatchen. Detta då en del av de ordinarie spelarna varit iväg på landslagsuppdrag, och därför saknade man spelare som Matej Kovar, Shola Shoretire, Teden Mengi och Martin Svidersky. Det ska dock noteras att man fortfarande ställde upp med ett relativt starkt lag.

Bland annat fick Sam Mather, som har varit fantastisk i U18-laget chans från start. Även Charlie McNeill, Dermot Mee, och Paul McShane fick starta matchen.

Och United skulle nästan få en drömstart när Joe Hugill hade ett skott i stolpen, redan i den andra matchminuten.

Tyvärr så var det bortalagets enda chans på ett tag då Sunderland tog över matchen mer och mer. Även dem hade ett avslut som tog i stolpen och de såg ut att vara det mycket piggare laget. De vann nästintill alla andrabollar och United fick i stort sett bara försvara sig. Man hade svårt att hantera Sunderlands press och när man väl fick tag i bollen så förlitade man sig mycket på långbollar.

I de sista tio minuterna av den första halvleken så tog man sig dock in i matchen mer och mer. Man skapade en del halvchanser genom Dillon Hoogewerf, men också en farlig chans genom Zidane Iqbal som i den 42:a minuten hade ett skott i stolpen.

0-0 stod sig dock in i halvtidsvilan och om man summerar de första 45 minuterna så var Sunderland mer dominanta med boll, men det var United som skapade de farligaste chanserna.

I andra halvlek blev det ännu mer United och man förväntade sig nästan att det första målet skulle komma från bortalaget. Istället så blev det hemmalaget som tog ledningen i den 50:e minuten. Målet kom då man lyckades snappa upp en bedrövlig hemåtpass från Joe Hugill, vilket gav hemmalaget ett friläge.

Dock så lyckades Dermot Mee rädda det första skottet, men kunde inte rädda den returen han släppte ut till Tyrese Dyce, som enkelt kunde slå upp bollen i nättaket.

Men bara sex minuter senare så lyckades United dock att kvittera. Det var via en kort hörna som Charlie Savage lyckades hitta Zidane Iqbal, som befann sig precis innanför straffområdeslinjen på den vänstra sidan. Iqbal kontrollerade bollen och slog till med ett fantastiskt avslut som letade sig upp i det bortre krysset. 1-1 var ett faktum, och sett till de chanser man haft så var det väl ändå välförtjänt.

Zidane Iqbal och Dillon Hoogewerf firar Uniteds kvitteringsmål
 Dillon Hoogewerf och Zidane Iqbal firar Uniteds kvitteringsmål.

Fortsättningsvis kändes det som att United var närmare ett ledningsmål än Sunderland, men ändå så var det hemmalaget som i den 66:e minuten återigen tog ledningen. Målet kom från ett inlägg från högersidan, och tyvärr så var försvarsspelet alldeles för dåligt då Stephen Wearne helt omarkerad kunde nicka in 2-1.

United kämpade i de sista 30 minuterna med att få in ett kvitteringsmål, men lyckades tyvärr inte. Slutresultatet blev 2-1 till Sunderland och på något sätt så känns det som en bortkastad möjlighet med tanke på att man skapade tillräckligt många chanser för att vinna.

I och med förlusten så är man nu utslagna ur turneringen, vilket gör detta resultatet ännu mer bittert. Det ska dock sägas att man är ett väldigt ungt lag, och även om det såklart är en besvikelse att man inte tar sig vidare så är det inte direkt förvånande.

Målet

Sunderland – Manchester United 2-1 (0-0)

EFL Trophy, gruppspel, 13 oktober


1-0 (50) Dyce

1-1 (56) Iqbal (Savage)

2-1 (66) Wearne


Uniteds lag:

Mee; Wellens (Jurado 92′), McShane, Hardley, Fernandez; Hoogewerf (Forson 80′), Savage, Iqbal, Mather; McNeill, Hugill (Norkett (80′)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK