U23: Manchester United - Blackburn Rovers 3-0
Komfortabel seger mot Blackburn

Under dagen så har Manchester Uniteds U23-lag tagit sig an Blackburn Rovers hemma på Leigh Sports Village, och det blev en trevlig historia för hemmalaget, som tog en komfortabel 3-0 seger.

Neil Wood ställde upp med en stark startelva, som ändå innehöll en del ändringar. Marc Jurado tog över högerbacksplatsen från Charlie Wellens, som istället fick starta på mittfältet. Vidare så fick Phil Jones spela från start för att få ytterligare speltid i kroppen. Noterbart är också att Charlie McNeill fick förtroendet från start, vilket innebar att Joe Hugill fick börja på bänken.

Det bör också noteras att matchen inte visades på teve på grund av Premier League-regler, och därför får vi förlita oss till rapporter från matchen.

Matchen skulle börja på bästa tänkbara sätt för hemmalaget, som redan i den sjätte matchminuten gjorde 1-0 genom Shola Shoretire, vilket var hans fjärde mål denna säsongen.

Målskytten Shola Shoretire

1-o skulle också stå sig in i halvtidsvilan.

Andra halvlek startade sedan ungefär likadant som den första. I den 50:e minuten ökade United på sin ledning till 2-0, ett mål som först tilldelades Shoretire, men som sedan ändrades till ett självmål, och det kändes som att hemmalaget hade full kontroll på denna matchen.

Det såg länge ut att 2-0 skulle bli slutresultatet, men då ville Anthony Elanga ta sig in i målprotokollet. Svensken gjorde 3-0 i den 94:e minuten, vilket också blev slutresultatet.

Segern innebär att man nu vunnit fyra raka matcher i ligan, och det ska också nämnas att Matej Kovar nu har hållit åtta raka nollor om man räknar in båda klubblags och landslagsmatcher. I och med vinsten så tog man sig också upp på en tredjeplats i ligan. Dock så har man också spelat en match mer än de andra lagen och därför återstår det att se hur länge man behåller den platsen.

Manchester United – Blackburn Rovers 3-0 (1-0)