Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

West Ham United - Manchester United 6-0
En eftermiddag att glömma

Manchester United tog sig ned till London för att under Lördagen försöka bygga vidare på den fina formen man visat på sistone. Istället blev det en storförlust för Neil Woods mannar där hemmalaget vann med hela 6-0.

Återigen så visades inte matchen live på grund av Premier League-regler och därför förlitar vi oss på rapporter från matchen.

United ställde upp med en stark startelva där Radek Vitek fick göra sin andra start för U23-laget. Backlinjen bestod som förväntat av Marc Jurado, som återigen fyllde in på högerbacken när Charlie Wellens fick spela på mittfältet. Mittbacksparet bestod utav Teden Mengi och Björn Hardley, med Alejandro Fernandez som vänsterback.

Som sagt så fick Charlie Wellens starta på mittfältet i Charlie Savages frånvaro, där han spelade med Martin Svidersky. Framåt så fick Sam Mather, Anthony Elanga och Omari Forson spela, och framför dem hittade vi Joe Hugill. Bänken var oerhört tunn då den bara bestod av tre spelare, nämligen Dillon Hoogewerf, Manni Norkett och Daniel Polakowski.

Väl till matchen så kunde den inte ha börjat sämre för bortalaget när West Ham redan i den 5:e matchminuten gjorde 1-0 på straff genom Armstrong Okoflex. Sedan skulle det dröja till den 40:e minuten då hemmalaget utökade sin ledning till 2-0 genom Jamal Baptiste och man skulle också få in ett tredje mål innan halvtidsvilan och det kom genom ett självmål från Marc Jurado.

United gick alltså in i halvtidsvilan med ett tremålsunderläge och matchen kändes över redan efter 45 minuter, men konstigare saker har ju hänt i ungdomsfotboll.

Tyvärr blev det ingen upphämtning av United i den andra halvleken. Istället ökade West Ham på sin ledning med ett fjärde mål i den 47:e minuten och hoppet om att kanske kunna rädda en poäng var helt borta. Återigen så var det Okoflex som, från straffpunkten gjorde sitt andra mål i matchen.

För att sedan strö lite salt i såren så fick Alvaro Fernandez syna det röda kortet i den 75:e minuten och fem minuter senare gjorde West Ham 5-0 genom Sonny Perkins, och i den 89:e minuten gjorde Thierry Nevers 6-0, som också blev slutresultatet.

Detta kom verkligen från ingenstans. Man har visat på riktigt fint spel de senaste matcherna och helt plötsligt så förlorar man med 6-0. Personligen så tror jag inte att detta är något som man ska analysera allt för djupt. Istället så gäller det bara att glömma och gå vidare.

Toppbilden är en arkivbild.

West Ham United – Manchester United 6-0 (3-0)

Premier League 2, Division 1, 23 oktober


1-0 (5) Okoflex (Straff)

2-0 (40) Baptiste

3-0 (45) Självmål (Jurado)

4-0 (47) Okoflex (Straff)

r/k (75) Alvaro Fernandez

5-0 (80) Perkins

6-0 (89) Nevers


Uniteds lag:

Vitek; Jurado, Mengi, Hardley, Fernandez; Svidersky, Wellens; Forson (Hoogewerf 63′), Elanga, Mather (Norkett 74′); Hugill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK