Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Solskjaer uppges sitta säkert / Walter Smith död / Beckham smutsar ner sitt namn

Tisdagens nyheter omfattas föga förvånande av fortsatta rykten kring Ole Gunnar Solskjaers vara eller icke vara som manager i Manchester United. Att norrmannen ryktas ut spär givetvis också på rykten om vem som kan tänkas ersätta. Det hetaste namnet är i nuläget italienaren Antonio Conte. Rapporter under tisdagen gör dock gällande att Solskjaer sitter säkert. 

Senaste nytt om Solskjaer

Igår kom rapporter som gjorde gällande att Manchester United överväger att gå skilda vägar med Ole Gunnar Solskjaer. Detta efter debaclet mot Liverpool i söndags.

Mer om det finns att läsa här.

Det senaste uppgifterna i denna rykteskarusell är aningen tudelade. Å ena sidan skriver, framför allt, italienska samt övriga europeiska nyhetskällor att Antonio Conte är ett namn som nämns kunna ta över tränarposten i United. Detta skriver bland annat Gianluca Di Marzio om.

Å andra sidan menar etablerade brittiska källor under tisdagen att Solskjaer fortsatt har ledningens förtroende. En som skriver detta är United-bevakaren Simon Stone på BBC.

Även Laurie Whitwell på The Athletic låter meddela att Solskjaer för tillfället sitter säkert. Han skriver dock att det finns bekymmer inom spelartruppen, där en del spelare uppges ha tappat förtroendet för sin manager.

Under gårdagen uppges ägare och ledning inom Manchester United hållit möte angående situationen och ska man tyda de senaste rapporterna förefaller det alltså så att något tränarbyte inte är aktuellt för stunden.

Övriga nyheter

David Beckham bli ansiktet utåt för VM 2022

David Beckhamhar efter fotbollskarriären gjort många goda saker och inte minst blivit ett ansikte utåt för mänskliga rättigheter.

Nu uppges emellertid Unitedlegendaren göra en kovändning vad gäller allt sådant. 46-åringen sägs nu bli ansiktet utåt för VM i Qatar nästa år.

Walter Smith har gått bort

Den skotske fotbollstränaren och tidigare spelaren Walter Smith har avlidit vid en ålder av 73. Smith var bland annat assisterande tränare åt Sir Alex Ferguson i United under åren 2003-04 men fanns även vid Fergusons sida när den legendariske tränaren ledde det skotska landslaget under VM 1986.

Våra tankar går till Walter Smith och hans anhöriga.

Sen landslagsuppdatering

Englands damer spelade i lördags VM-kvalmatch mot Nordirland och vann med övertygande 4-0. Från United noterar vi att Mary Earps i målet höll nollan, att Ella Toone fullföljde hela matchen, och att Lucy Staniforth blev inbytt.

Alessia Russo förblev på bänken och Katie Zelem såg matchen från läktaren.