Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Groundhog Evening

Saved by the bell, säger dom i boxning. Ole Gunnar Solskjaer kan byta ut klockan mot en viss portugis – än en gång.

2-2 på Gewiss Stadium (usch, vilket namn!) i Bergamo satt verkligen hårt inne. 

Precis som vanligt under hösten 2021 när vi pratar Manchester United. 

Finemang!

 • Att United ännu en gång fick med sig resultat i en match där man spelmässigt uppvisade knappt någonting. Men det är ändå något att lyckas med det. När spelet i övrigt inte alls fungerar så dyker ofta någon (läs: Ronaldo) upp och ser till att det blir en eller tre poäng. Så när spelet inte finns – finns moralen. Och om moralen skulle saknas? Då finns Madeirapojken. 
 • 1-1-målet kan ha varit det finaste anfall United stått för på länge. Från Greenwoods pin-point-passning, till Brunos delikata servering till Ronaldo som ju inte kan missa därifrån. Med så många offensivt superskickliga spelare borde vi kunna få se liknande kombinationer så mycket oftare.
 • Eric Bailly hade bara ligacupstart att skylta med innan Atalanta (han var inte ens betrodd när Maguire fått en träning i benen efter flera veckors skadefrånvaro) när han plötsligt kastades in mot svåraste gruppmotståndaren på bortaplan. Men ivorianen är ju som han är: Han blandar och ger. I Italien blandade han en del vid målen, men han gav desto mer i andra lägen. Vi minns speciellt hans tokiga brytning i första halvlek som räddade Pogba efter denne hade slarvat bort bollen (igen). Bör definitivt ha spelat till sig en startplats i derbyt, speciellt med tanke på skadesituationen. 

Alright:

 • Nu blev det ju knappast någon enorm förändring åt det positiva hållet, men vi får ge Solskjaer lite credd för att han gick offensivt när Varane gick sönder. Greenwoods inhopp gav United andra offensiva alternativ och han var högst delaktig i 1-1. 

Hemska tid:

 • Alltså, vad pysslar Paul Pogba med? Är han någon annanstans? Hur kan en spelare med så hög högstanivå fortfarande, snart 29 år gammal, ha en så oerhört låg lägstanivå? Fransmannen, som gjorde fyra assists i en match inledningen av säsongen, var mot Atalanta lika nära att briljera som jag var att starta matchen. Att han ens fick starta andra halvlek är ett mysterium och det känns så märkligt att tänkta “tack och lov är han avstängd i derbyt”. Men så resonerar jag.
 • Om Pogba var katastrofal så ville inte kaptenen låta honom få vara det ensam, utan att ge honom en kamp om titeln “sämst för dagen i United”. Och med tanke på hur hela hösten 2021 sett ut för den engelske landslagsspelaren kom Atalanta inte som en chock. Men det är ändå uppseendeväckande att se honom vara så under isen. Snart kan man sätta ihop en video med “Maguires misstag” och inte ha några problem att hitta material. 
 • United har hållit nollan i 2 av sina 17 senaste Champions League-matcher. Nu är ju inte noll insläppt i sig ett självändamål (vi skulle ju kunna vinna alla matcher 9-1), men med tanke på hur spelet ser ut är det ju otroligt att United alltid släpper in mål i Europa. Inget vinnande recept, direkt. 
 • Spelmässigt har United förtjänat att vinna 3 av sina 15 matcher den här säsongen. Är inte det ett tecken på någonting så vet jag inte vad som är det. 

Sist:

 • City står för dörren på lördag och Solskjaer har under sina tre år haft för vana att trolla när det som mest behövts. Mot Liverpool gick det som bekant inte alls, men han får nu en ny chans att visa vad som krävs för att slå de bästa igen.
 • Varanes skadehistorik var välkänd innan han skrev på för United, liksom hans förmåga att bidra med lugn och stabilitet till en backlinje. Vi har sett att han just nu är lagets bäste mittback, men det börjar bli oroväckande redan att tappa honom så ofta. 
 • Om man som Unitedsupporter inte sett en enda match den här säsongen – och United skulle vinna derbyt – så skulle man kunna tro att allt är frid och fröjd. I topp av CL-gruppen, lika många poäng som City i ligan, en klubblegendar som spottar in mål trots att han närmar sig 40, och fortfarande en FA-cup att gå in i …