Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Manchester City
Ytterligare ett potentiellt vägskäl

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchesterderbyt hemma mot Manchester City. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2021/11/06 15:25

Manchester United – Manchester City 0-2 (0-2)

Premier League, omgång 11 • 2021-11-06, 13.30 • Old Trafford, Manchester • domare: Michael Oliver

0-1 (7) Självmål (Bailly)

0-2 (45) B. Silva (Cancelo)

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Bailly (Sancho 46), Maguire, Lindelöf, Shaw (Telles 73); McTominay, Fred (Van de Beek 80); Fernandes; Greenwood (Rashford 67), Ronaldo

Avbytare: Henderson, Dalot, Matic, Lingard, Martial

Manchester City

Ederson; Walker, Dias, Stones, Cancelo; Rodriga, Gündogan; B. Silva, De Bruyne, G. Jesus; Foden

Avbytare: Steffen, Carson, Aké, Zinchenko, Fernandinho, Sterling, Grealish, Mahrez, Palmer

Updated: 2021/11/06 15:27
 • 0
 • Share

Tron är borta. Det går inte att konstatera något annat. Under Solskjaers första tid i United hade spelarna en tro på vad man gjorde, vilket gjorde att man besegrade de andra topplagen ganska ofta. Att man tappade möjligheten att utmana om titeln berodde mest på alldeles för dåliga resultat mot mindre klubbar.

Efter 0-2 mot City kan vi idag konstatera att spelarna inte längre tror på detta. Insatsen var precis lika usel som den mot Liverpool, och resultatet kunde med lite flyt med avsluten för City blivit något liknande som då.

Matchdagsbloggen avslutar direkt. Snackisar och betyg kommer.

 • 0
 • Share


2021/11/06 14:24
Till De Geas försvar

Till David de Geas försvar skall sägas att han med ett flertal fina räddningar förhindrade 0-2 från att komma tidigare. Ursäktar inte agerandet när 2-0 väl kom, men det är inte hans fel att vi ligger under i den här matchen.

 • 0
 • Share


2021/11/06 14:19
Halvtid

Manchester City leder efter 45 minuter med 2-0 efter ett tidigt självmål av Eric Bailly och en enorm målvaktstavla av David de Gea i halvlekens sista minut.

Det är en fruktansvärd klasskillnad mellan lagen.

 • 0
 • Share


2021/11/06 13:25
Då kör vi

Lagen har vandrat ut, det är dags för match. Kom igen nu!

 • 0
 • Share


2021/11/06 12:43
Tankar om elvan

Japp, det blev den läckta elvan, och den jag trodde minus att Rashford då inte kan starta utan tydligen bara är frisk nog för ett inhopp.

Detta blir därför elvan.

De Gea

AWB – Bailly – Maguire – Lindelöf – Shaw

McT – Fred

Bruno

Greenwood – Ronaldo

Återigen sju defensiva utespelare på planen, men som sagt har jag mindre problem med det mot City än sämre lag.

Jag vet inte hur mycket jag har att säga om uppställningen. Hade Van de Beek fått starta hade det varit betydligt roligare, men nu är det inte så. Istället skall vi säkerligen stå lågt och kontra intensivt. Typ så.

 • 0
 • Share


2021/11/06 12:31
Bortalaget

Och världens dyraste tränare, han har valt denna elva.

Bild

 • 0
 • Share

Den officiella elvan är här, så här startar United.

 • 0
 • Share


2021/11/06 12:29
Läckt elva

Låter ju inte helt osannolik.


 • 0
 • Share


2021/11/06 12:23
Blir detta elvan?

Huruvida Lindelöf faktiskt är redo för 90 minuter har vi givetvis ingen aning om, men i och med att han är här räknar jag med att han startar, och då räknar jag med denna elva.

De Gea

AWB – Bailly – Maguire – Lindelöf – Shaw

McT – Fred

Bruno

Ronaldo – Rashford

Jag hade givetvis, som typ alla fans, föredragit Donny van de Beek istället för Fred, vilket hade varit en uppgradering på alla plan. Men Solskjaer gillar inte holländaren, det är tydligt.

Detta också förutsatt att Rashford är tillgänlig, vilket jag i nuläget faktiskt inte vet. Annars lär väl Greenwood ligga bra till.

Om sex minuter har vi elvan.

Updated: 2021/11/06 12:24
 • 0
 • Share


2021/11/06 12:19
Lindelöf på plats

Victor Lindelöf är med i matchtruppen som anlände till Old Trafford nyss. Fembackslinje är med andra ord troligt.


Updated: 2021/11/06 12:20
 • 0
 • Share


2021/11/06 12:12
Bloggen

Mats har bloggat inför matchen, och levererat ett antal sanningar, inte minst om det jag kallar världens dyraste tränare men som han benämner något annorlunda.

 • 0
 • Share


2021/11/06 11:27
Ölen framme

Björn och Peter har fått sällskap, och laddar nu upp på Trafford Bar.

 • 0
 • Share


2021/11/06 11:08
Fyra eller fem?

Hur många försvarare kommer United ställa upp med idag? Sett till truppen blir ju en fembackslinje svårt, då man bara har två mittbackar i truppen. Vi vet ju dock att Luke Shaw kan spela som en vänstermittback i en fembackslinje, vilket i så fall skulle öppna upp för Alex Telles. Inget av det får mig dock att känna mig speciellt trygg, vare sig Alex Telles försvarsförmåga eller Luke Shaws form är något att hänga i granen.

Spontans känns det därför som att Victor Lindelöf behöver ha tillfrisknat snabbt för att det skall bli fembackslinje, i så fall tillsammans med Harry Maguire och Eric Bailly. Med Raphael Varane borta skulle jag tro att det är detta som Ole Gunnar Solskjaer helst skulle se, men i nuläget kan vi alltså inte räkna med det.

Om bara två ordinarie mittbackar finns tillgängliga lär det väl bli en återgång till 4-2-3-1. Det hade ju inte suttit fel med 4-3-3 istället, där en Nemanja Matic skulle kunna spela bakom Scott McTominay och Bruno Fernandes i en formation där Fernandes självklart har mer frihet att följa med framåt när det skall kontras.

För det är det vi får utgå från, att oavsett formation kommer United satsa på att stå lågt och kontra. Och sett till hur det gick i matchen vi tröttnar på att nämna, vem kan klaga? Solskjaer har dessutom haft en förmåga att hitta rätt mot Pep Guardiola, med fyra segrar, en oavgjord och tre förluster mot spanjoren som facit, trots att han under tiden haft en ganska rejält sämre trupp.

==

Nej, jag har inte glömt Phil Jones, men United verkar ha gjort det…

 • 0
 • Share


2021/11/06 10:43
Gör sig redo

Björn från supporterklubben tillsammans med Peter har nu skallat dagen och gett sig ut i Manchester för att ladda upp för match.

Myten säger ju Manchester som stad generellt skulle luta åt det blåa hållet, något som alla som varit i Manchester vet inte stämmer.

 • 0
 • Share


2021/11/06 10:26
Helgens drömresultat

Denna den elfte Premier League-omgången drog igång redan igår, med Southamptons 1-0-seger mot Aston Villa. Den matchen var dock inte särdeles relevant för United, det är däremot många andra matcher under helgen. Så vilka är drömresultaten?

Den första matchen ut är United-City, där så klart United bara måste vinna. 5-0 hade varit trevligt, men en uddamålsseger kan jag väl nöja mig med.

Av de tre matcherna klockan 16.00 idag är Brentford-Norwich tämligen meningslös ur Uniteds synvinkel, därför struntar vi i den. Crystal Palace får dock gärna hemmaslå Wolves, annars finns risken att Wolves passerar United.

Den viktigaste matchen med klassisk avsparkstid är dock Chelsea-Burnley. Som jag skrev tidigare kommer så klart Chelsea vinna, men en skräll från Burnley hade smakat mumma.

Över till morgondagen så, där Watford gärna får börja med att skrälla borta mot Arsenal, Everton och Spurs får gärna kryssa, Leeds kan stjäla poäng av Leicester och slutligen så får väldigt gärna West Ham slå Liverpool. Ja, det innebär att vi missar chansen att gå om West Ham, men sett i det långa loppet skall vi klara det ändå och att Liverpool tappar poäng är ju per definition något som är positivt för planeten Tellus.

 • 0
 • Share


2021/11/06 09:23
Tidiga lagnyheter

Vi fick en matchtrupp igår, något vi skrev om här. Ingen Victor Lindelöf, men väl en Anthony Elanga som vi under några timmar kan hoppas på blir med i truppen, men vid 12.30 kommer beskedet så komma att han sitter på läktaren.

Dessa spelare skall ha anslutit till hotellet:

Målvakter: David de Gea, Dean Henderson, Tom Heaton

Försvarare: Aaron Wan-Bissaka, Diogo Dalot, Harry Maguire, Eric Bailly, Luke Shaw, Alex Telles

Mittfältare: Scott McTominay, Nemanja Matic, Fred, Donny van de Beek, Bruno Fernandes, Juan Mata, Jesse Lingard, Jadon Sancho, Anthony Elanga

Anfallare: Cristiano Ronaldo, Anthony Martial, Mason Greenwood

Utöver svenskarna var de viktga punkterna från igår att:

 • Det ser inte ut att bli sydamerikanskt längst fram. Edinson Cavani blev inte uttagen i Uruguays landslagstrupp, vilket förklarades genom ”fitness issues”. 34-åringen syntes alltså inte heller till utanför spelarhotellet i centrala Manchester.
 • Marcus Rashford var en annan som inte syntes till, men över det ska det inte behöva vara någon oro. Manchester Evening News, som befunnit sig utanför hotellet, resonerar som så att engelsmannen ansluter till truppen på ett eller annat vis.

 • 0
 • Share


2021/11/06 08:31
Ytterligare ett potentiellt vägskäl

God morgon Manchester. Så säger en del av gänget bakom Muss om en liten stund. Inte jag, jag sitter hemma i soffan med en RS-sjuk son som under natten hostat sig vaken lite för ofta för att det skall vara roligt, men jag gläds åt bilderna mina vänner lägger upp på sociala medier.

13.30 är det, för oss som är kvar i Sverige, dags för Manchesterderby på Old Trafford. Som så många gånger är det ytterligare ett potentiellt vägskäl. United ligger på femte plats i tabellen inför dagen, och skall antingen haka på i kampen om CL-platserna samt se till att poängavståndet till förstaplatsen inte är tvåsiffrigt (efter att Chelsea slagit Burnley senare idag), eller så förlorar man och därmed tappar all kontakt med topplaceringarna.

Vid förlust (eller oavgjort) befinner sig United troligen runt åttonde eller nionde plats i tabellen under det landslagsuppehåll som tar vid efter helgen. Om klubben i så fall skulle göra sig av med Ole Gunnar Solskjaer eller fortsätta hoppas på att norrmannen har vad som krävs för att vända säsongen är omöjligt att sia om, vi vet ju att Uniteds ledning är lite… märklig, i hur den prioriterar och tar beslut.

==

Någon extra motivation att prata om inför ett derby bör spelare inte behöva, i så fall är de i fel bransch. Men det faktum att man vid seger faktiskt går ikapp Manchester City bör ändå hjälpa spelarna komma laddade till tänderna idag.

Jag vet inte hur många gånger tidigare jag skrivit om hur viktig en sista match inför ett landslagsuppehåll kan vara, men det är relevant idag med. Betänk skillnaden mellan dessa scenarior:

 • United förlorar, och ligger på en nionde plats med elva poäng upp till serieledning och sex poäng upp till City som, om alla övriga resultat går som väntat, ligger kvar som trea. Även ett oavgjort resultat skulle vara typ så här negativt.
 • United vinner och ligger fyra/femma med samma poäng som City, som även då lär ligga trea på bättre målskillnad än oss och West Ham, såvida West Ham inte tar poäng hemma mot Liverpool imorgon vilket ju faktiskt bara positivt i och med att Liverpool då alltså tappar poäng. Visst, Chelsea kommer som sagt vinna senare idag och göra att distansen är åtta poäng till serieledning, men det är ju ändå objektivt bättre än att vara elva poäng efter.

Det vore fel att säga att det första scenariot skulle vara acceptabelt givet förutsättningarna inför säsongen, men om vi ser till var United som klubb befann sig efter Liverpoolmatchen så skulle en derbyseger och fjärde- eller femteplats med direkt kontakt med lagen ovan vara en okej plats att befinna sig på när vi tar två veckor ledigt.

Att vi efter landslagsuppehållet har en jobbig bortamatch mot Watford (det luktar kalkoninsats där) följt av Chelsea borta och Arsenal hemma bör vi kanske för vår egen mentala hälsas skull inte tänka på i nuläget. Att det dessutom ligger en svår CL-bortamatch mot Villarreal insprängt där gör inte någonting roligare.

Men de utmaningarna tar vi när vi kommer dit. Jag är inte en person som hoppas på att United skall gå dåligt för att en stor förändring (läs: tränaren sparkas) skall göras. Jag vill alltid att United skall gå bra med det spelarmaterial och den tränarstab vi har i nuläget, oavsett hur mycket jag faktiskt tror på det.

==

Det här inledande inlägget blev längre än det var meningen. United berör och så vidare. 

Updated: 2021/11/06 08:32
 • 0
 • Share