Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Manchester City
Ingen Cavani eller Lindelöf – men väl en annan svensk

Manchester United har under fredagskvällen stämplat in på spelarhotellet The Lowry i Manchester inför morgondagens möte med den ljusblå stadsrivalen. Det mest notabla är att varken Edinson Cavani eller Victor Lindelöf skymtades. Däremot dök en annan svensk upp.

Ole Gunnar Solskjaer meddelade under dagens presskonferens att Lindelöf var ett frågetecken inför imorgon, och med tanke på att svensken inte synts till runt spelarhotellet, tyder det mycket på att mittbacken indisponibel. Solskjaer har dock sagt att man kommer testa 27-åringen imorgon. Så något definitivt besked har vi ännu inte.

Lindelöf drog på sig en skada på träning inför mötet med Atalanta tidigare i veckan och missade därmed även den matchen. Det ska också sägas att Raphaël Varane är borta, även det på grund av skada. I fransmannens fall beräknas skadefrånvaron sträcka sig en månad framåt.

Det ser inte heller ut att bli sydamerikanskt längst fram. Cavani blev inte uttagen i Uruguays landslagstrupp, vilket förklarades genom ”fitness issues”. 34-åringen syntes alltså inte heller till utanför spelarhotellet i centrala Manchester.

En som dock är med, men som ska ha infunnit sig lite senare än övriga, är Anthony Elanga. Svensken spelade nere i Bergamo mot Atalanta, men gjorde så i Uefa Youth League, där det bland annat blev mål från 19-åringen. Men att han finns med i spelartruppen till imorgon betyder sannolikt inte jättemycket. Troligtvis blir det läktaren för Elanga, och på sin höjd en bänkplats. Men, så länge han finns på bänken kan ju allt hända…

Marcus Rashford var en annan som inte syntes till, men över det ska det inte behöva vara någon oro. Manchester Evening News, som befunnit sig utanför hotellet, resonerar som så att engelsmannen ansluter till truppen på ett eller annat vis.

Här är truppen i sin helhet:

Målvakter: David de Gea, Dean Henderson, Tom Heaton

Backar: Aaron Wan-Bissaka, Diogo Dalot, Harry Maguire, Eric Bailly, Luke Shaw, Alex Telles

Mittfältare: Scott McTominay, Nemanja Matic, Fred, Donny van de Beek, Bruno Fernandes, Juan Mata, Jesse Lingard, Jadon Sancho

Forwards: Cristiano Ronaldo, Anthony Martial, Mason Greenwood, Anthony Elanga