Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Landslagskollen
VM-platser på spel när spelarna får fritt från Unitedmisären

Efter en miserabel tid i klubblaget får Manchester Uniteds spelare nu läka de mentala såren i sina respektive landslag. Ja, inte alla förstås. Vissa har fysiska sår att läka medan de som mår sämst i klubblaget nu också bojkottas av landslagen.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Klubblagets form och skador gör emellertid att antalet uttagna spelare nu är färre än tidigare under säsongen. Jag räknar till 21 uttagna spelare (plus en kvartett som nyligen har varit iväg på uppdrag). Detta kan jämföras med 33 spelare både i september och i oktober.

A-landslag

Från början hade vi 14 uttagna. Efter återbud har det reducerats till 12 och det kan bli 11 om Shaw får negativt besked.

Brasilien (Fred)

I praktiken redan VM-klara Brasilien – de går mest troligt till VM även om de förlorar alla matcher som återstår – fortsätter kvalet med matcher mot Colombia och Argentina. Fred är numer ett givet inslag i truppen.

Elfenbenskusten (Bailly)

Elfenbenskusten har Mozambique på hemmaplan och sedan Kamerun på bortaplan. Matchen mot Kamerun blir mest troligt direkt avgörande för vilka som vinner gruppen och därmed får spela VM. Förmodligen räcker det med oavgjort för ivorianerna.

Eric Bailly är förstås uttagen men Amad gjorde comeback för sent för att vara aktuell.

England (Maguire, Shaw)

Trots ett chockerande poängtapp mot Ungern senast är den engelska VM-platsen en formalitet. England ska den här gången spela mot Albanien hemma och sedan San Marino borta.

Gareth Southgate ville månne ha Mason Greenwood i truppen. Men Greenwood är en smart pojke och vill inte jobba med Southgate. Även Marcus Rashford har förstånd att nobba Southgate. Luke Shaw har hjärnskakningssymptom och är tills vidare kvar i Manchester.

Därmed är Harry Maguire för nu ensam Unitedrepresentant i den engelska truppen.

Nordirland (Galbraith)

Ethan Galbraith har spelat upp sig till a-landslaget. De har nu hemmamatcher mot Litauen och Italien. Det kallas VM-kval men är i praktiken träningsmatcher.

Portugal (Dalot, Fernandes, Ronaldo)

Portugal har VM-platsen i egna händer. Men det har Serbien också. Allt avgörs när lagen möts i Portugal den 14 november. Dessförinnan ska Portugal spela mot Irland på bortaplan. Portugisisk poäng på Irland innebär att det räcker med oavgjort mot Serbien. Om Irland vinner så måste Portugal vinna mot Serbien.

Diogo Dalot är förstås med i den portugisiska truppen. Mindre självklart var att Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo skulle bli uttagna men de fick positiva svar från förbundskaptenen den här gången.

Skottland (McTominay)

Skottlands VM-öde avgörs sannolikt i mars. För att det ska bli så behöver de åka till Moldavien och vinna. Misslyckas skottarna då så har de diverse räddningsplankor, framför allt deras egen hemmamatch mot Turdanmark.

Scott McTominay är Manchester Uniteds representant i laget och får sannolikt fortsätta spela mittback. För skottarna, kända för sin gladfotboll, tycker nämligen att det blir för defensivt med McTominay på mittfältet.

Spanien (De Gea)

Spanien säkrar en VM-plats om de vinner i Grekland och sedan hemma mot Sverige. Om Sverige klantar sig mot Georgien räcker det med fyra poäng för spanjorerna.

David de Gea får förmodligen följa det hela från den spanska bänken. Juan Mata blev inte uttagen den här gången. Men det var nog nära.

Sverige (Lindelöf)

Landslagskapten Victor Lindelöf ska leda Sverige till seger i Georgien och sedan 0-0 mot Spanien i en match där ingen svensk kommer kliva in på offensiv planhalva. Då blir det VM-spel för Sverige. Annars blir det playoff i mars och det gör Sverige bäst i att skippa.

Wales (Levitt)

Wales väg till VM går via playoff i mars. I teorin kan de förvisso både vinna gruppen och missa playoff. Men då ska något av följande inträffa:

 • Wales går till VM om de vinner mot Belarus och Belgien samtidigt som Belgien förlorar hemma mot Estland. Alternativt om Belgien spelar oavgjort mot Estland och Wales på sina två vinster äter upp 14 plusmål på Belgien. Nej, det händer förstås inte.
 • För att Wales ska missa playoff krävs att:
  • Frankrike förlorar mot Kazakstan och Finland samt att Bosnien-Hercegovina förlorar mot Ukraina och att Ukraina vinner med minst två mål eller att Frankrike förlorar med minst två mål i en matcherna samt att Finland vinner mot Bosnien-Hercegovina alternativt spelar oavgjort mot Bosnien-Hercegovina och äter upp fem mål på Frankrike.
  • Samt att Spanien förlorar mot Grekland och tappar poäng mot Sverige samt att Grekland vinner mot Kosovo (alternativt att Spanien förlorar mot Sverige och att Grekland spelar oavgjort mot Kosovo men på något sätt åter upp sju plusmål på Spanien).
  • Samt att Tjeckien tar minst lika många poäng mot Estland som Wales själva tar mot Belarus och Belgien.

Så ja, matcherna mot Belarus och Belgien är i praktiken träningsmatcher för Wales. Det de möjligen kan använda som motivation är att två segrar förmodligen ger hemmaplansfördel i playoffsemifinalen. Dylan Levitt är med i truppen.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

Phil Jones är inte uttagen.

Paul Pogba var uttagen till den franska truppen. Han blev emellertid skadad på gårdagens träning. Nu har han återvänt till Manchester och det spekuleras om att han inte kommer att vara tillbaka i spel förrän efter årsskiftet.

Juan Mata är inte uttagen.

Marcus Rashford var uttagen till det engelska landslaget men han lämnade återbud. Officiellt för att han ska bygga upp kroppen efter skadefrånvaron. Men jag gissar att det mer handlar om att han inte vill andas samma luft som Gareth Southgate.

Anthony Martial är inte uttagen.

Mason Greenwood vill inte andas samma luft som Gareth Southgate.

Lee Grant är inte uttagen.

Jesse Lingard är inte uttagen eftersom hans klubblagsmanager hatar honom.

Amad är inte uttagen efter skadefrånvaron.

Raphaël Varane är skadad.

Edinson Cavani är skadad.

Tom Heaton är inte uttagen.

Jadon Sancho är inte längre uttagen av Ole Gunnar Solskjaer och kopian Gareth Southgate (finns det ens något bevis för att Solskjaer och Southgate faktiskt är två olika personer?) gör förstås likadant.

Dean Henderson är inte uttagen.

Alex Telles är inte uttagen.

Aaron Wan-Bissaka är inte uttagen.

Nemanja Matic har slutat i landslaget.

Donny van de Beek är inte uttagen av någon tränare någonsin.

Hannibal är skadad.

Tahith Chong är långtidsskadad.

Facundo Pellistri är inte uttagen till a-landslaget.

Andreas Pereira är inte uttagen.

Axel Tuanzebe är inte uttagen.

Brandon Williams har meriter från U21-landslaget men blev inte uttagen den här gången.

Ungdomslandslag

Bara nio pojkar i ungdomslandslagen den här gången. Plus en kvartett som nyligen har varit iväg.

England U21 (Garner)

James Garner är med i det engelska U21-landslag som ska spela EM-kval mot Tjeckien och sedan en träningsmatch mot Georgien. England behöver en seger mot Tjeckien.

England U20 (Mengi)

Englands U20-landslag möter Portugal i en träningsmatch. Teden Mengi är med i truppen.

England U19 (Shoretire)

Englands U19 drar till Sverige för EM-kval. Shola Shoretire är med i truppen. Förutom Sverige väntar matcher mot Andorra och Schweiz.

England U18 (Gore, Mather)

Englands U18, med Daniel Gore och Sam Mather i truppen, ska spela träningsturnering i Spanien. Nederländerna, Belgien och Portugal utgör motståndet. Värdlandet Spanien är som vanligt inte inbjudna.

England U16 (McAllister, Parker)

Finley McAllister och Harrison Parker har varit iväg på uppdrag med Englands U16.

Norge U19 (Hansen)

Norges U19 drar till Spanien där de givetvis inte ska spela mot Spanien. Däremot väntar matcher mot Slovakien och Tjeckien.

Skottland U17 (Kingdon, Sharpe)

Jack Kingdon och Malachi Sharpe har nyligen spelat EM-kval med Skottlands U17. Det gick bra, då skottarna gick vidare till nästa omgång. Sharpe startade i alla tre matcherna medan det blev två starter och ett inhopp för Kingdon.

Slovakien U21 (Sviderský)

Slovakiens U21-landslag har bortamatcher mot Ryssland och Litauen. Med ett par vinster ger de sig själva en chans till en playoffplats.

Sverige U21 (Elanga)

Janne Andersson fattar fortfarande ingenting, så Anthony Elanga ska även den här gången spela med U21-landslaget. Sverige möter Bosnien-Hercegovina och Irland. Hittills har det gått ganska bra för Sverige i kvalet, så det här är matcher som behöver vinnas.

Tjeckien U21 (Kovár)

Matej Kovár har inlett kvalet till U21-EM med fyra nollor på fyra försök. Håller han även nollan borta mot England är Tjeckien EM-nära. Oavsett hur det går där förutsätter vi att han sedan håller nollan mot Slovenien.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Ethan Laird har meriter från Englands U20 och gör succé i Swansea. Ändå inget landslagsspel den här gången. Mycket märkligt.

Will Fish har meriter från Englands U19 men blev inte uttagen den här gången. Har inte varit med i Stockports matchtrupp på länge och kan förmodas vara skadad.

Joe Hugill har meriter från Englands U18. Har nu blivit U19-spelare men fick ingen plats i truppen.

Logan Pye har meriter från Englands U18. Har nu blivit U19-spelare. Är skadad.

Kobbie Mainoo har meriter från Englands U17. De spelade sitt EM-kval i mitten av oktober och verkar inte ha någon samling den här gången.

Habeeb Ogunneye har meriter från Englands U17. De spelade sitt EM-kval i mitten av oktober och verkar inte ha någon samling den här gången.

Noam Emeran har meriter från Frankrikes U19. Har nu blivit U20-spelare. Är av allt att döma skadad.

Willy Kambwala har meriter från Frankrikes U17. Har nu blivit U18-spelare. Blev inte uttagen den här gången.

Zidane Iqbal har meriter från Iraks U23. Förefaller nu vara skadad.

Dillon Hoogewerf har meriter från Nederländernas U19. Blev inte uttagen den här gången.

Dermot Mee har meriter från Nordirlands U21. Blev inte uttagen den här gången.

Álvaro Fernández har meriter från Spaniens U19. Blev inte uttagen den här gången.

Alejandro Garnacho har meriter från Spaniens U18. De verkar inte ha någon samling nu.

Marc Jurado har meriter från Spaniens U17. Har nu blivit U18-spelare men har ännu inte fått chansen på den nivån.

Ondrej Mastny har meriter från Tjeckiens U20. Har inte synts till sedan i mitten av augusti och får förmodas vara skadad. Blev hur som helst inte uttagen till U20-landslaget den här gången.

Radek Vítek har meriter från Tjeckiens U19. Fick den här gången nöja sig med en plats på reservlistan.

Charlie Savage har meriter från Wales U19. De verkar inte ha någon samling den här gången. Men Savage förefaller vara skadad, så han hade oavsett inte varit aktuell.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Onsdag 10 november:

 • 13.00: Andorra U19 – England U19 (EM-kval, spelas i Sverige) [Shoretire]

Torsdag 11 november:

 • 18.00: Georgien – Sverige (VM-kval) [Lindelöf]
 • 18.00: Portugal U20 – England U20 (träningsmatch) [Mengi]
 • 18.30: Nederländerna U18 – England U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Gore, Mather]
 • 20.00: England U21 – Tjeckien U21 (EM-kval) [Garner mot Kovár]
 • 20.45: Irland – Portugal (VM-kval) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]
 • 20.45: Grekland – Spanien (VM-kval) [De Gea]

Fredag 12 november:

 • 01.30: Brasilien – Colombia (VM-kval) [Fred]
 • 18.00: Sverige U21 – Bosnien-Hercegovina U21 (EM-kval) [Elanga]
 • 18.00: Ryssland U21 – Slovakien U21 (EM-kval) [Sviderský]
 • 18.00: Moldavien – Skottland (VM-kval) [McTominay]
 • 20.45: Nordirland – Litauen (VM-kval) [Galbraith]
 • 20.45: England – Albanien (VM-kval) [Maguire, Rashford, Shaw]

Lördag 13 november:

 • 13.00: Schweiz U19 – England U19 (EM-kval, spelas i Sverige) [Shoretire]
 • 18.30: Belgien U18 – England U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Gore, Mather]
 • 20.00: Elfenbenskusten – Mozambique (VM-kval) [Bailly]
 • 20.45: Wales – Belarus (VM-kval) [Levitt]
 • Norge U19 – Slovakien U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Hansen]

Söndag 14 november:

 • 20.45: Spanien – Sverige (VM-kval) [De Gea mot Lindelöf]
 • 20.45: Portugal – Serbien (VM-kval) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]

Måndag 15 november:

 • 18.30: Portugal U18 – England U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Gore, Mather]
 • 20.45: Nordirland – Italien (VM-kval) [Galbraith]
 • 20.45: San Marino – England (VM-kval) [Maguire, Rashford, Shaw]
 • 20.45: Skottland – Danmark (VM-kval) [McTominay]
 • Norge U19 – Tjeckien U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Hansen]

Tisdag 16 november:

 • 15.00: Georgien U21 – England U21 (träningsmatch) [Garner]
 • 17.30: Litauen U21 – Slovakien U21 (EM-kval) [Sviderský]
 • 18.00: Slovenien U21 – Tjeckien U21 (EM-kval) [Kovár]
 • 18.00: Sverige U19 – England U19 (EM-kval, spelas i Sverige) [Shoretire]
 • 20.00: Irland U21 – Sverige U21 (EM-kval) [Elanga]
 • 20.00: Kamerun – Elfenbenskusten (VM-kval) [Bailly]
 • 20.45: Wales – Belgien (VM-kval) [Levitt]

Onsdag 17 november:

 • 00.30: Argentina – Brasilien (VM-kval) [Fred]