Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Michael’s at the wheel

Michael Carrick förändrade en del i elvan i sin första match som Unitedmanager.

Spelmässigt var det solklart att han var ute efter ett kryss, med en förhoppning om att det som hände skulle hända.

Sista halvtimmen spelade United en omställningsfotboll vi vet att dom kan.

Och är plötsligt i slutspel i Champions League med en match kvar.

Football, eh?

Unitedklass:

 • Det var länge sedan någonting var Unitedklass, men den sista halvtimmen var sannerligen det. Så fort Bruno och Rashford kom in var det som att United förvandlades till det kontringslag man var så framgångsrikt med under en tid med Solskjaer vid ratten. 
 • De Geas handleder. Spanjorens superba enhandsräddning i inledningen av andra halvlek höll United kvar i matchen. 
 • Bytena. Vare sig Donny eller Martial kan beklaga att det blev avplockade, men vilken skillnad det blev när Bruno och Rashford kom in mot ett allt mer trött och frustrerat hemmalag.
 • Nollan! Otroligt! 
 • Jadon Sancho hade obegripligt nog (han har fått begränsad speltid, men ändå) inte gjort en enda poäng för United. Fram tills han fick sänka u-båtarna med ett magnifikt avslut. Dessförinnan hade han tillsammans med De Gea varit lagets bäste spelare. 

Stabilt:

 • Om vi nu har Watford borta som måttstock ett tag såg det här bra mycket robust ut. Visst, Villarreal hade sina lägen, men det var inget läckande såll som de senaste veckorna. Maguire-Lindelöf hade inte Villarreals starkaste offensiva pjäser emot sig, men ändå. 

Otippat:

 • Bruno Fernandes var precis som övriga i United förskräcklig mot Watford, men att sätta honom på bänken var lite oväntat. I stället blev det upp till den av så många efterlängtade Donny van de Beek att agera kreatör. 
 • Lika otippat var att Anthony Martial trollats fram i en startelva. Inte lika överraskande var att han var lika blek som vanligt.

Oinspirerat:

 • Och Martial har varit i princip hopplös varje gång han setts i en Unitedtröja under hela hösten och det här var minsann inget undantag. Frånsett en löpning bara minuten in i matchen var han i princip en kon. Han måste rimligen sjunga på sista versen i sin Unitedkarriär om inget anmärkningsvärt inträffar. 

Sist:

 • Otroligt nog spelade De Gea unde sin sjunde manager i United. Sjunde! I United?! vem kunde tro det för tio år sen, när han anlände. 
 • Nu var det visserligen Champions League, men vi mötte trots allt tolvan i La Liga, så det var inget europeiskt superlag vi ställdes mot (även om vinst borta i CL, speciellt med tanke på Uniteds icke-existerande form, alltid är en fajt). På söndag åker vi för att möta de regerande europeiska mästarna och då lär vi få se hur det “nya” Carrick-United står upp. 
 • Jag undrar lite smått vad Solskjaer tänkte när han såg matchen på tv. Jag hade nog i alla fall tänkt “hmm, okej? Var var den här inställningen mot Watford?”. Samtidigt är norrmannen säkert en större person än så.