Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Segern gav laget ett lyft / Fullt fokus på söndag / Rangnick imponerade på ledningen

Precis allt tyder på att Ralf Rangnick kommer att vara Manchester Uniteds manager för återstoden av säsongen. På söndag är det emellertid Michael Carrick som leder laget mot Chelsea. Carrick höll idag presskonferens inför söndagens match.

Förutom Carrick och Rangnick har vi även en rapport från damernas VM-kval i dagens nyhetssvep.

Carricks presskonferens

Om Rangnick

Spekulationer och rapporter är just det. Carrick fokuserar bara på Chelsea.

Oavsett vem som tar över tror Carrick att spelarna kan anpassa sig till den nya tränarens idéer.

Om framtiden

Det har varit en hektisk vecka. Carrick har inte haft tid att tänka på annat än att förbereda laget för de kommande matcherna.

“Allting efter söndag, det är inte i mina tankar för tillfället.”

Om Chelsea

United behövde verkligen segern mot Villarreal, för att ge humöret ett lyft. Matchen på söndag blir ett test mot ett lag som är i väldigt bra form.

“Det blir ett bra test för oss. Jag ser fram emot det.”

Om Romelu Lukaku

Han är en utmärkt fotbollsspelare som alltid kommer att göra mål. United har koll på hans egenskaper och kommer att vara redo om Lukaku spelar.

Om att vara manager

Carrick säger att han har varit lugn den här veckan och att han får bra stöd av ledarstaben.

Om Sancho

“Han är en fantastisk spelare. Han är aldrig lyckligare än när han har bollen vid sina fötter.”

Carrick menar att Sancho har en massiv framtid och managern gillade helheten av Sanchos insats i veckan.

Lagnyheter

Det finns några småproblem som United väntar på svar på.

  • Luke Shaw fick en hjärnskakning mot Manchester City och sedan en ny smäll mot Watford. Så det återstår att se hur han är.
  • Fred vred foten mot Villarreal men kunde fullfölja matchen. Väntar fortfarande på svar där.
  • En eller två andra spelare har också småproblem.

Om Van de Beek

Han är flexibel och kan spela på många olika positioner.

Jakten på nästa manager

Annars handlar det förstås mest om vem som ska över efter Michael Carrick. Det råder nu konsensus i media om att det blir Ralf Rangnick för återstoden av den här säsongen. Därefter Kommer tysken att bli kvar i klubben i en konsultroll under två säsonger.

Just erbjudandet om en fortsättning i klubben ska vara det som fick Rangnick att acceptera Uniteds erbjudande. Det sägs att han har blivit lovad en betydande roll i utnämnandet av nästa permanenta manager. Vidare sägs det att Rangnick ska ha imponerat stort när han blev intervjuad av klubben och tysken var Uniteds solklara förstaval.

Rudi Garcia förefaller också ha gjort ett gott intryck under Uniteds rekryteringsprocess medan Ernesto Valverde och Lucien Favre avskrevs.

Uppgifter: Rangnick tar över Manchester United

Enligt James Ducker på Telegraph tror sig United kunna ha ett avtal med Rangnick klart före söndagens match mot Chelsea. Oavsett kommer det emellertid att vara Carrick som leder laget då. Rangnick har redan början sitt arbete och har fått tillgång till video från åtskilliga vinklar från Uniteds träningar, varför tysken torde kunna hoppa direkt in i jobbet.

En nyckel ska vidare vara att John Murtough har knutit kontakter med diverse ledande fotbollspersonligheter runt om i Europa. De rapporterna ger sken av att United nu faktiskt kan arbeta smartare än förr.

United ser en långsiktig nytta med att knyta till sig Rangnick och det anses även kunna gynna Murtough (fotbollschef) och Darren Fletcher (teknisk chef).

Onekligen kommer det att spekuleras om en fortsättning för Rangnick om det går bra under hans ledning. Det förefaller ändå vara så att United är fokuserade på att anställa en ny manager inför nästa säsong. Mauricio Pochettino är en kandidat men han är på intet sätt den enda kandidaten. Erik ten Hag är ett namn som nämns allt flitigare.

Hur som helst tycks det nu vara att United gör ett mer gediget arbete med att identifiera nästa manager än vad som har varit fallet tidigare. Om det också ger resultat återstår att se.

På tal om Pochettino, enligt The Athletic, så förnekar Paris Saint-Germain:

  1. Att de har kontaktats av United
  2. Att de själva har kontakt Zinedine Zidane
  3. Att de vill att Pochettino ska lämna
  4. Att Pochettino har bett om att få lämna

Unitedspelarna framgångsrika i VM-kvalet

Ona Batlle bidrog med två assists när Spanien vann med 12-0 mot Färöarna (i vad som inte var gårdagens största segersiffra i VM-kvalet). Batlle spelade första timmen i matchen.

Mittbacken Maria Thorisdottir bidrog med både mål och assist när Norge vann med 7-0 mot Albanien på bortaplan. Thorisdottir, som hade sällskap av Vilde Boe Risa i startelvan spelade, hela matchen. Boe Risa blev utbytt i slutet av andra halvlek.

Ivana Ferreira Fuso blev kvar på bänken när Brasilien vann mot Indien i en träningsturnering.