Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Chelsea - Manchester United 1-1
Carrick dementerar att Rangnick påverkat

Manchester United åkte till London och fixade en poäng mot Chelsea under söndagskvällen. En poäng som nog de flesta hade tagit på förhand givet hur det har sett ut de senaste veckorna och med all turbulens som varit. 

Troligtvis får vi se Ralf Rangnick tillträda som ny manager för Manchester United under veckan och i sådana fall innebär det att Michael Carrick lämnar sin roll som tillförordnad manager utan förluster. Att det bara handlar om två matcher kan vi välja att blunda för.

Matchen igår ska vi emellertid inte blunda för. Inte minst med tanke på att det var ett av Europas bästa lag som stod på andra sidan. Dessutom på bortaplan.

Det har viskats om huruvida Carrick laguttagning var influerad av just Rangnick, eller om det rentav var tysken själv som hade tagit ut laget och satt grunderna i hur man skulle spela matchen. Men det var något som Carrick inte ville kännas vid, medgav han på presskonferensen.

För det var lite av ett annat United vi fick se igår. Man såg dels ut att ha hittat lite ny energi, dels ställde man upp lite annorlunda mot vad man har gjort förr.

Där fanns ett väldigt utstuderat tremannamittfält med Fred, Scott McTominay, och Nemanja Matic. Framför dessa opererade Bruno Fernandes i en sedvanlig ”trequartista”-roll och längst fram gjorde Jadon Sancho och Marcus Rashford varandra sällskap. Den förstnämnde skulle också bli målskytt för andra matchen i rad och kanske har sommarens nyförvärv äntligen fått upp lite ånga.

I de bakre leden ska vi också berömma mittbacksparet i form av Victor Lindelöf och Eric Bailly. Med ivorianen vet man liksom aldrig vad man kan förvänta sig, och jag ska inte ljuga om jag sa att det kändes sisådär inför matchen. Men samtidigt, jag befarar att det hade sett värre ut om Harry Maguire hade spelat, likaså Luke Shaw ute till vänster. Den engelska duon har var fullkomligt under isen den här säsongen och det känns skönt att andra kan kliva in och visa att de faktiskt håller mot de bästa lagen.

Det vi har att vänta oss den här veckan är match mot Arsenal på torsdag, vilket blir en oerhört viktig match. Där är vinst det enda som krävs, annars börjar avståndet upp till just Arsenal till och med kännas långt.

Lite tysk disciplin ska nog kunna lösa en trepoängare på torsdag, eller vad säger du, Ralf?

Höjdpunkter

Carricks presskonferens

Det blev en kort presskonferens efteråt. Här är vad som togs upp.

  • Carrick säger att man givetvis gick för att vinna matchen och att man kände efter paus att hoppet fortfarande fanns.
  • Det har varit en tuff vecka, så det var starkt att lösa en poäng borta mot Chelsea.
  • Tycker inte att Chelsea skulle haft straff.
  • Ett par taktiska förändringar som nästan lönade sig fullt ut. Att starta Ronaldo på bänken var genomtänkt.
  • Fernandes, Rashford, och Sancho gjorde ett fantastiskt jobb längst fram.
  • Carrick har inte några nyheter om Ralf Rangnick. Fullt fokus har legat på matcherna och laget. Han dementerar också att Rangnick skulle haft något att göra med startelvan.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Ett steg i rätt riktning

En välkommen poäng