Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea - Manchester United 1-1
En välkommen poäng

Med en seger, en oavgjord och resten förluster på de sju senaste ligamatcherna skulle Manchester United åka ner till London och möta ett av världens just nu bästa klubblag. Resultatet blev inte den pinsamma förlust som många kanske fruktat, istället kom United därifrån med en poäng.

Ja, Chelsea dominerade matchen, hade så klart fler målchanser och ”borde” kanske vunnit matchen, om man nu kan uttrycka sig så i fotboll. Samtidigt så var detta inte en av de matcher där David de Gea behövde stå på huvudet och göra en omänsklig insats, och det faktum att det krävs en straff för Chelsea för att kvittera Uniteds ledning är också en indikation på att Uniteds försvarsinsats sett över 90 minuter var bra.

Michael Carrick har nu två matcher under bältet som tillfällig manager, i ingen har United imponerat med ett sprudlande offensivt spel, men i båda har defensiven suttit betydligt bättre än den gjorde under Ole Gunnar Solskjaers sista månader, vilket är något vi verkligen bör tacka den stillsamme engelsmannen för. När Ralf Rangnick nu snart presenteras har han en intressant grund att bygga från.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 8

Kunde omöjligen ta straffen, men var i övrigt oerhört stabil.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Nej Wan-Bissaka, det här var inte bra. Att han onödigt gav bort straffen som gav 1-1 var nånstans bara det som satte spiken i kistan på en högst medioker insats.

Victor Lindelöf: 7

Slarvig i såväl passningsspel som vid ett par försvaraktioner i början, men spelade upp sig rejält och sett över 90 minuter var det en fin insats från svensken.

Man vet aldrig vad man får med Eric Bailly, och stabilitet är ju inget vi förknippar honom med. Men precis som, och tillsammans med, Victor Lindelöf gjorde Bailly en riktigt bra match idag. Förmodligen vår bästa utespelare.

Alex Telles: 7

Har ännu inte fått någon kontinuerlig speltid i United, men kanske är det dags nu? Ingen briljant insats, men en uppgradering såväl offensivt som defensivt gentemot höstens Luke Shaw.

Scott McTominay: 6

Kämpade och slet, men fick inte ut lika mycket som vi är vana vid att McTominay gör i den här typen av matcher. Stod upp för sig själv och för laget.

Nemanja Matic: 7

Fick ta sin gamla defensiva mittfältsroll, och gjorde det riktigt bra. Alla vet att han inte längre är den tempostarkaste av spelare, men han visade idag att hans passningsfot är fin och att hans positionsspel även det är riktigt bra.

Fred: 7

Tro det eller ej, men Fred gjorde idag ytterligare en bra match. Nej, jag litar fortfarande inte på honom, men med facit i hand var han idag löpvillig, bollvinnande och hängde med fram när så behövdes. Avslutet i 88:e minuten lämnade dock extremt mycket i övrigt att önska, där borde han avgjort eller assisterat till ett avgörande.

Jadon Sancho: 7

Utbytt 64. 1 mål. Jadon Sancho har kommit igång nu? Det verkar onekligen så. I ett United som inte direkt var byggt för att gå framåt visade han igen att han har oerhört mycket fotboll i sig. Oerhört kyligt avslut till 1-0.

Bruno Fernandes: 5

Utbytt 89. I sin tyngsta formsvacka sedan han kom till Manchester. Fick inte ut mycket av någonting egentligen. Det enda positiva var att han som vanligt inte gav upp.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 77. För osynlig för att nå godkänt. Borde varit den som gick ut när Ronaldo kom in.

Cristiano Ronaldo: 6

Inbytt 64. Hade ingen större inverkan på matchen offensivt, men tog ansvar vad gällde pressande och vid defensiva fasta. Varnad för snack

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 89. Spelade för kort tid för att betygsättas.