Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Blackburn Rovers - Manchester United 0-4
Garnacho tvåmålsskytt i välbehövlig seger

Under dagen så tog Manchester Uniteds U23-lag en välbehövlig seger när man slog Blackburn Rovers med hela 4-0. Vinsten var enbart den andra på lagets fem senaste matcher.

Som sagt så har U23-laget inte imponerat på sistone, med en vinst på de fem senaste innan denna matchen, vilket inkluderade en 6-0 förlust mot West Ham.

Vi fick se några få ändringar i startelvan jämför med senast, där de mest noterbara var att Shola Shoretire och D’mani Mellor fanns med. Shoretire har haft lite skadebekymmer och att han nu verkar vara tillbaka är mycket positivt. Att Mellor var tillbaka från sitt lån i Salford kom som en överraskning för mig, vilket det kanske inte borde då han knappt fått någon speltid där.

Vidare till matchen så fick vi se ett tidigt ledningsmål från United genom Alejandro Garnacho, som i den sjätte minuten nickade in ett inlägg från Wellens. Det var också spanjorens första mål i Premier League 2 denna säsongen.

Med dryga halvtimmen spelade så ökade man på ledningen, denna gång genom Shola Shoretire, assisterad utav Charlie Savage. 2-0 skulle också stå sig in i halvtidsvilan och det var tydligt att United hade kontroll på matchen.

Det blev mål direkt för Shola Shoretire efter en tids skadefrånvaro.

Den kontrollen skulle också fortsätta i andra halvlek, även om Blackburn jagade ett reduceringsmål. När hemmalaget också hade sina chanser så var Kovar redo, och belönades med en hållen nolla.

United kunde enkelt ha valt att försöka hålla i sin ledning, men istället för att göra det, så fortsatte man att attackera. Och det skulle också ge utdelning när Garnacho i den 77:e minuten gjorde sitta andra mål för matchen. Denna gång assisterad utav Iqbal.

3-0 såg ut att bli slutresultatet, men innan slutsignalen så villa Charlie Wellens också skriva in sig i målprotokollet. I den 91:a minuten fick Wellens göra 4-0, assisterad av Emeran.

En viktig och övertygande seger för Neil Woods mannar. Förhoppningsvis får man tillbaka lite självförtroende och momentum efter denna segern, vilket kan behövas då man i de kommande matcherna kommer att ha en del tuffa motståndare, som bland annat Tottenham och Manchester City på schemat.

Blackburn Rovers – Manchester United 0-4 (0-2)

Premier League 2, Division 1, 5 december


0-1 (6) Alejandro Garnacho (Wellens)

0-2 (32) Shola Shoretire (Savage)

0-3 (77) Alejandro Garnacho (Iqbal)

0-4 (90+1) Charlie Wellens (Emeran)

(Korrigering: Det var Charlie Wellens som stod för assisten vid 1-0 målet, alltså inte Mellor. 4-0 målet gjordes inte av Charlie McNeill utan av Charlie Wellens, och assisten kom från Noam Emeran, inte Charlie Savage).


Uniteds lag:

Kovar; Wellens, Mengi, Hardley, Fernandez; Savage, Iqbal; Mellor (Emeran 73′), Shoretire (Hoogewerf 86′), Garnacho; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK