Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - BSC Young Boys
En välbehövlig icke-måstematch på agendan

Manchester United klev in i en ny era med Ralf Rangnick föregående helg och det började bra. Under året har vi suttit med måste-matcher smått hela tiden, både i Champions Leauge och i ligan. I morgon får vi äntligen en chans till avslappning och vila på en del nyckelspelare. 

Det sista framträdandet i årets CL-gruppspel blir alltså en chans att testa nya spelare och vila ordinarie. Det är förstås en balansgång att spela med ”reserver” samtidigt som ett nytt spelsystem behöver implementeras. Därför är det något svårt att gissa Rangnicks exakta elva i morgon. Hur som helst så vet vi att resultatet inte spelar någon roll och det var väl ett tag sedan vi kunde uttrycka det. United är vidare som gruppetta vad som än händer. Kanske är det lika bra att vi lottas mot någon av de större monstren direkt. Ur underläge känns det som Rangnick kan vara en riktigt slug filur.

Manchester United

United kommer till match med en skön 1-0 seger mot Crystal Palace i ryggen. Vi fick se tendenser till ett högre presspel och en ny formation enligt 4-2-2-2. Hur uppställningen kommer att se ut i matchen mot Young Boys är mer svårgissat men om vi utgår ifrån något liknande samtidigt som ett flertal ordinarie spelare vilar, så kan det bli något i stil med uppställningen nedan (figurens placering av spelare får tas för vad den är).

På skadefronten finns fortsatt en del ordinarie spelare. Enligt uppgift är Pogba, Varane, Cavani och Martial inte aktuella även om några av dem är åter i träning. Luke Shaw och Jesse Lingard har omnämns som osäkra.

Som vi hörde Ralf Rangnick själv säga så kan hann inte välja helt fritt eftersom man måste vara registrerad i CL-truppen för att kunna delta.  Är Lingard redo så tror jag han spelar från start. Vi vet efter dagens besked att Matic tar kaptensbindeln och han deltog också på dagens presskonferens. Det blir förstås en ära för honom att leda laget. Bekräftat idag är också att Dean Henderson och Donny van de Beek kommer att starta.

I backlinjen finns några val. Teden Mengi kan bli aktuell. Men det blir säkerligen en mer förväntat försvarslinje trots allt. Wan-Bissaka bör få speltid om Dalot vilas till helgen. Rangnick uttalade också tidigare idag att det å ena sidan blir viktigt att vila en del spelare, men å andra sidan att det gäller att fortsätta en positiv trend. Det är seger som gäller enligt Rangnick.

Möjlig startelva:

 

BSC Young Boys

Young Boys är ett evigt topplag i den Schweiziska ligan, men har på senare tid gått lite sämre. De har förlorat två av de senaste tre matcherna i ligan och ligger för närvarande på fjärde plats. I Champions League började laget, som vi alla minns, mycket positivt och vann mot United hemma. Därefter har det varit tyngre med ytterligare en poäng, totalt fyra. Om jag kan min matematik så kan laget dock ta en tredjeplats i gruppen om man vinner i morgon, under förutsättning att Villareal vinner mot Atalanta.

Laget kommer till Manchester med en hel del skador så uppgiften blir nog inte lätt oavsett vilket lag United ställer på banan. Bland spelare som är frånvarande finns målvakten Ballmoos, mittback Zesiger, högeryttern Fassnacht och den målfarlige kamerunske anfallaren Nsame.

Laget har alltså till skillnad mot United mycket att spela för men det lär trots det inte bli lätt. United vill nog till varje pris ta revansch för förlusten i Bern tidigare i höst, och spelare som tidigare fått lite matchtid kommer att vara taggade.

Young Boys ställer troligen upp med någon form av 4-3-3 enligt de rapporter som läckt på förhand. Startelvan nedan innehåller också en del nyheter från laget som förlorade i ligan senast.

Möjlig startelva:

Historik

Säsongen 2018/2019 möttes lagen i Champions League. Då vann United som vi tidigare skrivit båda matcherna med totalt 5-0. I år däremot kommer vi till spel med en förlust i bagaget. Förlust med 2-1 från Bern senast.

Visste ni att…

 • Ronaldo kan bli historisk genom att för andra gången göra mål i samtliga gruppspelsmatcher i Champions League. Senast han gjorde det var med Real Madrid 2017.
 • Namnet Young Boys uppkom som en sorts mimik på den Basel-baserade klubben Old Boys.
 • Legendariske mittfältaren Robert Prytz gjorde under 80- och 90-talet två sejourer i laget och totalt 18 mål.

Matchinformation

Manchester United
BSC Young Boys
Turnering: Uefa Champions League, gruppspel 6:6
Tid: Onsdagen den 8 december 2021, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Benoît Bastien (Frankrike)
Teve: Telia/C More

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Cavani (muskelskada, inget datum)
 • Varane (hamstring, mitten december)
 • Pogba (skadad, januari)
 • Hannibal (landslag, mitten december)
Tveksamma:

 • Lingard (skadad, liten chans)
 • Martial (skadad, liten chans)
 • Shaw (huvud, liten chans)
FORM
F6/11Man CityHPL0-2
F20/11WatfordBPL1-4
V23/11VillarrealBCL2-0
O28/11ChelseaBPL1-1
V2/12ArsenalHPL3-2
V5/12C PalaceHPL1-0

BSC Young Boys

Skador och avstängningar:

 • Zesiger
 • Garcia
 • Fassnacht
 • Rieder
 • Nsame
 • Mambimbi
Tveksamma:

 • Kanga
FORM
F2/11VillarrealBCL0-2
O6/11GrasshopperBligan1-1
O23/11AtalantaHCL3-3
F28/11ZürichBligan0-1
V1/12LuganoHligan3-1
F4/12Servette FCHligan1-2

United mot Young Boys

Totalt:32-0-15-2
Hemma:11-0-01-0
Champions League:32-0-15-2
SENASTE MÖTENA
V2018-09-19BCL3-0
V2018-11-27HCL1-0
F2021-09-14BCL1-2
SENASTE HEMMAMATCHER
V2018-11-27HCL1-0