Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Weitergehen!

Vet inte om det är speciellt positivt i något annat sammanhang, men jag kommer från en väldigt tyskvänlig släkt tydligen, och såhär i Raffetider är det nog enda gången det känts lämpligt, eller åtminstone lite praktiskt, att kunna massa uppmanande tyska interjektioner. Stay tuned för mer tyska, och guldstjärna i kanten till den som sitter redo med Gooogle Translate.

Matcherna duggar tätt, och just nu känns det som någonting positivt. Kan nog med ganska hundraprocentig säkerhet säga att det inte känts så om inte Rangnick kommit in. Den där där vettiga rösten i bakhuvudet (samma röst som hindrar en från att mörda äckliga gubbar på krogen, bete sig illa när [inte om, när] kollektivtrafiken strular eller flippa helt då Willys för tredje veckan i rad inte fått in ens favoritpålägg) säger att Rangnick självklart inte är lösningen på alla de problem och utmaningar klubben står inför, och att det inte finns några som helst garantier för att hans tid som manager kommer bli lyckad. Men trots detta går vi in i jultiden med ett lite lättare hjärta än vi gjort om inte den fotbollsnördige tysken med de goda vitsorden tyckt United var ett värt projekt att ta sig an.

Norwich ikväll alltså. Ska bli väldigt roligt att se hur Ralf väljer att ta ut laget efter matchen mot Young Boys senast. Enligt honom själv hade spelarna inte agerat så som han ville, och han uttryckte sig frågande över om de inte förstått hans instruktioner eller bara inte klarat att genomföra dem, typ. Inte så konstigt egentligen, om man ser till matchens förutsättningar, men det blir ju desto mer intressant att se om något hunnit förändras till matchen ikväll. I min mening var det inte direkt någon av de yngre spelarna som i matchen mot Young Boys rätteligen spelade sig till en plats i matchen mot Norwich. Möjligtvis en plats i truppen, men absolut inte från start. Greenwood såklart, men han räknas väl knappast till barnen längre. Och helt ärligt, det var väl heller inte direkt någon av de äldre spelarna som direkt stärkte sina aktier mot Young Boys, snarare tvärtom. Wan-Bissaka kan vara glad att han fick bäras ut på bår, för han borde sannerligen petas annars, och ser jag Mata i en startuppställning för United någonsin igen kan jag inte ta ansvar för mina handlingar.

Mest sannolikt är väl att vi får se en hel del av McFred framöver. Hoppas så mycket att vi köper en defensiv innermittfältare i januari, men inser givetvis att det ser mörkt ut. Mångas (kanske mer realistiska) förhoppning är att Rangnick kommer förbättra spelare som Fred. Den sorgliga sanningen är väl att Ole under sina nästan tre år som manager egentligen inte utvecklade en enda spelare. Möjligen bortsett från Shaw, som fick ett rejält lyft och förmåga att visa sin fulla potential när han inte längre blev fatshamead och medialt mobbad av Mourinho. Medan spelare som Fred, McTominay, Rashford och Pogba inte är bättre nu än för tre år sedan. Vill nästan gå så långt som att påstå att inte ens Greenwood har blivit speciellt mycket bättre under Ole. Det positiva här är väl att jag kan känna att det finns potential och hopp för spelare som Rashford och Greenwood, och att de skulle kunna blomma ut riktigt med en tränare som Rangnick. Fred och McTominay däremot, har jag nog gett upp hoppet om. Det bästa man kan hoppas på där är väl att Ralfs spelstil passar dem lite bättre, och att det blir svårare för dem att misslyckas i kortpassningsspelet när laget ligger mer kompakt och kontrollerar matchbilden mer, vilket är vad Rangnick vill att de ska göra. Bättre än så kan vi nog inte hoppas på med det innermittfält vi har, tyvärr.

Så, Norwich. Nere i bottenträsket och krigar. Jag skrev inför Watford något i stil med att de är så dåliga att vi utan problem ska kunna fista dem in i nästa vecka. Nej, skrev inte riktigt så, men kände att det inte fanns några ursäkter att förlora mot en så pass dålig motståndare. Men hur gick det? Så idag kommer jag vara ödmjukt optimistiskt. Det var inte längesedan, men det är trots allt ändå andra tider nu. Lite andra förutsättningar och förväntingar.

Men jag tror Ralf fortsätter med sin 4-2-2-2-liknande formation. Känner mig idag hyfsat säker på hur jag tror vi kommer starta. Frågetecknet för mig är väl om det blir Greenwood eller Rashford som startar tillsammans med Ronaldo längst fram. Om det blir Greenwood, vilket jag hoppas, så finns ju alltid möjligheten att Rashford spelar steget längre ner istället för Sancho. Lite lurigt, men skulle bli mycket besviken om inte Greenwood får starta idag efter matchen, och inte minst målet, mot Young Boys. Om någon behövde en påminnelse om vilken otrolig talang han är så kan ni ju göra som jag och se målet på repeat ca hundra gånger. Anyways, såhär tror jag vi ställer upp i övrigt:

Typ så. Vad tror ni? Eller kanske viktigare, vad vill ni se för lag idag? Själv ska jag ut i det Covidstinna Göteborg och köpa pepparkaksformar innan matchen. Lucia på måndag, ni vet..

Aufwiederhören!