Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Norwich - Manchester United 0-1
En insats utan rätt kroppsspråk, intensitet och aggressivitet

Manchester United är inne i en formtopp, rent resultatmässigt. Något annat går nog inte att konstatera efter att man tagit tredje raka ligasegern, samt att man har sex raka utan förlust med alla turneringar inräknade. Spelmässigt däremot, där är laget fortfarande sökande.

Igår var sannerligen inget steg framåt om vi ser till den taktik som Ralf Rangnick vill införa i United. Onsdagens Champions League-match kan vi sätta åt sidan, den spelades bara av, men mot Crystal Palace hade United längre stunder där vi såg vad Rangnickfotboll kan vara. Mot Norwich var de stunderna inte många alls, istället såg det ut som att laget inte alls var särdeles intresserade av ett högintensivt presspel och en direkt fotboll.

Ja, som Rangnick nämner i presskonferensen nedan, det beror så klart också på att Norwich gjorde än bättre insats än vad Palace gjorde. Samtidigt skall inte ett lag i Norwichs position tillåtas att hindra Uniteds spel på det sätt som de lyckades på igår, där måste Unitedspelarna steppa upp ordentligt.

Men, samtidigt är det ju så att fotboll går ut på att vinna. Om man hellre spelar väl och tappar poäng än spelar sämre och vinner, ja då har man någonstans missförstått vad sporten går ut på. Och i det läge United är går det inte att vara knussliga. Nu är det Brentford och Brighton som skall klaras av nästa vecka, sen har United faktiskt ett litet juluppehåll på nio dagar då det finns gott om utrymme att träna in fler av de taktiska bitarna.

Höjdpunkter

Rangnicks presskonferens

Om David de Gea

”Fantastisk insats av David [de Gea], han var förmodligen matchens bästa spelare. Särskilt i den andra halvleken gjorde han två eller tre briljanta räddningar.”

Om lagets utveckling

I delar av matchen hade United problem erkänner Rangnick, och han saknade rätt kroppsspråk, intensitet och aggressivitet offensivt. Han berömmer också Norwich för deras insats som han kallar ”bra, modig, proaktiv och aggressiv”.

Den hela defensiva linjen var dock bra enligt Rangnick, från de två sexorna (McTominay och Fred) ner till backlinjen och De Gea. Samtidigt släppte man till för mycket hörnor och frisparkar från sidan, så man kände aldrig att ingenting kunde hände från Norwich

Om Victor Lindelöf

Enligt Rangnick hade Lindelöf problem med att andas i mer än tio minuter, troligen efter en kollision med en annan spelare (han minns inte själv enligt Rangnick). Hans hjärtfrekvens var högre än normalt så han var lite chockad och visste inte hur han skulle hantera det. Efter matchen gjorde doktorn en koll och allt verkar bra, men man skall avvakta söndagen för att se om han kan vara aktuell för spel på tisdag.

Andra reaktioner

Mer från matchen

En lördag i straffarnas tecken

En ny trea utan att imponera