Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning Champions League
Atlético Madrid i åttondelsfinal

Lottningen som ägde rum vid lunch ogiltigförklarades efter vad Uefa beskrivit som ”tekniskt strul”. En ny lottning genomfördes i stället under måndagseftermiddagen och den här gången lottades Manchester United mot spanska Atlético Madrid. 

Det som låg till grund för att en ny lottning skulle ske var att Manchester United initialt lottades mot Villarreal, vilket inte möjligt, då lagen möttes i gruppspelet. Lottningen fick trots det fortsätta och Villarreal lottades istället mot Manchester City.

När Atlético Madrid sedan skulle lottas placerades Manchester Uniteds lott inte i skålen, trots inget hindrade ett möte mellan United och Atlético. United lottades sedan mot Paris Saint-Germain, men den lottningen gäller alltså inte.

För trovärdighetens skull tvingades Uefa pudla (trots att man skyllde missen på externa leverantörer av mjukvarusystemet). Detta har nu lett till en ny lottning och den här gången ställs Manchester United mot Atlético Madrid.

De första mötena går av stapeln den 15/16 och 22/23 februari nästa år. Returerna spelas 8/9 och 15/16 mars. Några exakta datum är ännu inte spikade. Första mötet är i Madrid på Wanda Metropolitano, medan returen spelas på Old Trafford.

Atlético Madrid

I tävlingssammanhang har United och Atlético Madrid endast mötts två gånger. Detta skedde i den så kallade Cupvinnarcupen år 1991. Över två möten förlorade United med totalt 4-1. Det kommande mötet blir därmed det första lagen emellan på över trettio år.

I årets upplaga av Champions League tog sig spanjorerna vidare som grupptvåa bakom Liverpool. I övrigt hade man sällskap av AC Milan och Porto.

I ligaspelet placerar man sig på fjärde plats i tabellen och fick se avståndet upp till stadsrivalen Real Madrid öka med ytterligare tre poäng igår, efter att lagen mötts och Real Madrid vunnit med 2-0.

I laget har man ett gäng stora spelare såsom Antoine Griezmann, Luis Suárez, och Jan Oblak.

Lottningen i sin helhet

RB Salzburg – Bayern München
Sporting – Manchester City
Benfica – Ajax
Chelsea – Lille
Atletico Madrid – Manchester United
Villarreal – Juventus
Inter – Liverpool
Paris Saint-Germain – Real Madrid