Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning Champions League
Skulle ha mött Paris Saint-Germain, men lottningen görs om (uppdaterad)

Paris Saint-Germain v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

UPPDATERING: Lottningen genomfördes på felaktigt sätt och kommer att göras om. Detta har Uefa bekräftat. Artikeln nedan bevaras för tydlighet och historiskt intresse men gäller inte längre.

Under måndagsförmiddagen lottades åttondelsfinalerna till Champions League och för Manchester Uniteds del blir det välbekant franskt motstånd i form av Paris Saint-Germain. 

Det blev alltså en motståndare United haft att göra med tidigare. De flesta minns så klart vad som skedde i åttondelsfinalen 2019, när United vände ett 0-2-underläge till 3-1 borta i Paris.

Detta var under Ole Gunnar Solskjaers första månader i klubben och norrmannen radade upp fina resultat.

Så sent som förra säsongen möttes även lagen i gruppspelet av Champions League och den gången blev det uttåg för Uniteds del. Man vann visserligen borta mot fransmännen efter att Marcus Rashford avgjort men förlorade hemma på Old Trafford.

Det kommande mötet inleds på Parc des Princes i Paris och avslutas på Old Trafford i Manchester. De första mötena går av stapeln den 15/16 och 22/23 februari nästa år. Returerna spelas 8/9 och 15/16 mars. Några exakta datum är ännu inte spikade.

Paris Saint-Germain

Många har givetvis koll på vad som händer i PSG just nu. Man har storsatsat och bland annat tagit in världshistoriens bäste fotbollsspelare i Lionel Messi. Därutöver har man förstärkt med VM-vinnaren Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, och Achraf Hakimi, för att nämna några.

Därutöver spelar som bekant även Neymar och Kylian Mbappé i laget.

Den före detta Unitedmittfältaren Ander Herrera återfinns också i laget sedan 2019.

I gruppspelet i år slutade PSG tvåa i sin grupp bakom Manchester City. I gruppen hade man även sällskap av RB Leipzig och Club Brugge.

Föga förvånande ångar även Mauricio Pochettinos mannar på i ligaspelet. Där leder man för tillfället med 13 poäng före tvåan, Olympique de Marseille.

Lottningen i sin helhet

Benfica – Real Madrid
Villarreal – Manchester City
Atletico Madrid – Bayern München
Salzburg – Liverpool
Inter – Ajax
Sporting – Juventus
Lille – Chelsea
Paris Saint-Germain v Manchester United

Uppdatering: Lottningen görs om. Se längst upp.