Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt uttalande
Positiva tester, träningsanläggningen stängd och samtal med Premier League

Det är ytterst tveksamt om det blir någon match för Manchester United mot Brentford imorgon. Detta står klart sedan Manchester United har drabbats av covid-19.

Igår fick vi besked om att spelare och ledare i Manchester United har testat positivt för covid-19. Nu kommer klubben med ett officiellt uttalande, där United bekräftar att klubben för samtal med Premier League om morgondagens match.

United skriver:

Manchester United kan bekräfta att, efter att PCR-test har bekräftat gårdagens positiva LFT-covid-19-test bland spelare och ledare i a-laget, ett beslut har fattats att stänga ner a-lagsverksamheten på Carrington Training Complex i 24 timmar, för att minimera risken för ytterligare infektion.

Individer som har testat positivt isolerar sig enligt Premier Leagues protokoll.

Givet den inställda träningen och störningen för truppen, och med spelarnas och ledarnas hälsa prioriterad, för klubben diskussioner med Premier League gällande huruvida det är säkert för tisdagens match mot Brentford att spelas, både ur ett covidinfektions- och spelarförberedelseperspektiv.

Laget och ledarnas resa till London kommer att skjutas upp i väntan på resultatet av den diskussionen.

Verksamheten för damlaget och ungdomslagen fortlöper som vanligt. Detta då det inte finns någon kontakt mellan de olika lagen på träningsanläggningen. Därmed gäller att kvällens match i FA Youth Cup – United möter Scunthorpe på Old Trafford klockan 20.00 – ska spelas som planerat.

Res med oss till Manchester!