Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Svenska anfallaren imponerar
Anthony Elanga nära ett nytt långtidskontrakt hos Manchester United

Den svenska anfallaren Anthony Elanga är nära att signera ett nytt långtidskontrakt med Manchester United. Detta rapporterar Telegraph på onsdagen.

Dessutom nås vi av uppgifter som säger att Uniteds assisterande tränare Kieran McKenna är nära att utnämnas till ny manager för Ipswich Town.

Elanga nära nytt kontrakt

Det är Mike McGrath på Telegraph som kommer med uppgifterna som säger att Anthony Elanga inom kort kommer att signera ett nytt långtidskontrakt. Elanga signerade ett nytt kontrakt i våras men sedan dess har han slagit sig in i a-lagstruppen. Så vi kan förutsätta att det blir tal om en ordentlig löneförhöjning.

Enligt McGrath ska Elanga ha imponerat på sin nya manager Ralf Rangnick. Elanga fick chansen som inhoppare i Rangnicks första match mot Crystal Palace och spelade sedan från start mot Young Boys. Även i matchen mot Norwich var Elanga med i matchtruppen, även om han då blev kvar på bänken hela matchen.

Skadeläget påverkar förstås, men det är värt att notera att Elanga inte hade varit med i matchtruppen i någon ligamatch den här säsongen innan Rangnick tog över.

McKenna tar över Ipswich

I samma Telegraphartikel rapporteras också att Kieran McKenna ser ut att ta över som ny manager för Ipswich Town. Flera andra medier kommer med samma uppgifter, så vi kan förutsätta att detta stämmer.

Förhandlingarna mellan McKenna och Ipswich uppges vara långt gångna. McKenna ska ha berättat för Ralf Rangnick att han önskar att ta jobbet.

Vidare sägs det att United inte har någon intention att stoppa McKenna. Även om det är en flytt till en mindre klubb så är det ett steg uppåt på tränarstegen.

McKenna kom till United som juniorlagstränare i september 2016. Han fick sedan chansen som a-lagstränare av José Mourinho. Den rollen behöll McKenna sedan under Ole Gunnar Solskjaer och Rangnick.

Om McKenna blir Ipswichs nya manager – vilket allt tyder på – så blir det hans första uppdrag som manager.