Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Rangnick om Martial, Pogba och vaccin

Den andra delen av Ralf Rangnicks presskonferens inför Newcastle-matchen är nu släppt. Där pratar Uniteds tyske tränare bland annat om Anthony Martial, Paul Pogba och ovaccinerade spelare.

Den första delen av presskonferensen rapporterade vi om häromdagen. Läs genom att klicka här.

Rangnicks presskonferens – del två

Som vanligt delas Premier League-tränarnas presskonferenser upp i två delar. Den första livesänds och släpps direkt, medan den andra är en embargo-del som normalt släpps sent kvällen innan match.

Om ovaccinerade spelare

United-tränaren fick en fråga om han resonerar på samma sätt som sin kollega Jürgen Klopp när det kommer till att inte värva ovaccinerade spelare. Rangnick svarade att han förstår Klopps resonemang och att det är något som kan komma att övervägas.

”Men det beror också på om du vill värva en spelare som riskerar att inte vara tillgänglig. Det är ett problem som klubbar måste tänka på seriöst. Om du värvar en spelare och vet om från dag ett att han inte är vaccinerad, så måste du vara medveten om att han kan bli otillgänglig”, säger Rangnick.

United-tränaren berättar också att de behöver försöka övertyga spelare i laget att vaccinera sig, men att det i slutändan handlar om fri vilja. United-truppens snitt på vaccinerade spelare ligger i linje med övriga ligans, menar Rangnick.

Martial vill lämna

Ralf Rangnick berättade på presskonferensen att Anthony Martial har bett om att få lämna klubben i ett möte mellan de båda.

”Ja, vi pratade igår under ett längre samtal och han förklarade för mig att han har varit i Manchester United de senaste sju åren nu och att han känner att det kan vara rätt tid för en förändring, att gå någon annanstans.”

Rangnick menar samtidigt att det i slutändan är klubbens beslut och att det kan finnas andra orsaker till att behålla en spelare säsongen ut – exempelvis på grund av covid-situationen där en stor trupp är extra viktig. Än så länge ska inga bud ha kommit på Martial, och så länge det är fallet kommer han att bli kvar.

Rangnick och Pogba har talats vid

United-tränaren fick även en fråga om Paul Pogbas situation. Där berättar Rangnick att de har talats vid några gånger och att det nu handlar om att få fransmannen spelklar – vilket kan dröja ytterligare någon vecka.

Hemmaträning för spelarna under isoleringen

Uniteds träningsanläggning, Carrington, stängdes ner några dagar förra veckan efter ett covid-utbrott. Under den perioden berättar Rangnick att tränarna fick individuella träningspass som de ser ut att ha följt bra. Dessutom jobbade de med videomaterial för att samtidigt kunna bättra på förståelsen för hur han vill att laget ska spela.