Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Rangnicks presskonferens – del två: Cavani stannar

I dagens nyhetssvep får ni bland annat möjlighet att ta del av den andra delen av Ralf Rangnicks presskonferens. Där benämns bland annat Edinson Cavanis framtid. Vidare avslöjas flera klubbar som sägs vara intresserade av att plocka in Amad på lån.

Rangnicks presskonferens – del två

Uniteds interimtränare, Ralf Rangnick, har mött pressen inför måndagkvällens möte med Aston Villa i FA-cupen. Den första delen skrev vi om häromdagen – vilken ni kan läsa genom att klicka här. Den andra delen har nu släppts via klubbens hemsida och nedan följer de viktigaste punkterna.

Om Cavani

Rangnick berättar att han har varit i möte med Edinson Cavani där anfallaren meddelade att han kommer att stanna i United resten av säsongen. Detta sedan det har funnits spekulationer om att Cavani skulle vara i flyttankar redan i januarifönstret.

”För mig är det bra nyheter för Edi är en av de spelarna, med sin stora erfarenhet, hans mentalitet och arbetskapacitet, som verkligen kan bli en perfekt förebild för andra spelare”, säger Rangnick.

Om spelsätt

Rangnick menar att alla lag, och inte bara topplagen, måste vara fysiska och spela med intensitet och energi. ”Det är vad vi måste göra, vi måste utvecklas till den typen av lag”, säger han.

Rangnick tycker att laget visade delar av hur han vill att laget ska spela under den första halvleken i hans första match som United-tränare mot Crystal Palace. ”Det handlar om att implementera detta i laget på ett hållbart vis”, säger han.

Han fortsätter med att berätta att mycket handlar om att hitta rätt spelare i truppen till olika matcher – och de som klarar av att göra det som efterfrågas av dem.

Amad-besked kommer i veckan

Telegraphs reporter James Ducker menar att United kommer att fatta ett beslut gällande Amad denna vecka. Yttermittfältaren ska lånas ut resten av säsongen och bland de intresserade klubbarna finns Derby County, Barnsley och Birmingham City.

Gällande just Derby County menar Ducker att Wayne Rooney hoppas att hans relation till klubben ska ge dem en fördel i jakten på Amads lånesignatur. Feyenoord, som skulle ha varit Amads klubb hela säsongen om ivorianen inte hade skadat sig precis innan allt var klart, sägs inte längre vara ett alternativ.