Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Låneavtalet bryts
D’Mani Mellor återkallas från Salford City

D’Mani Mellor avbryter sin lånesejour hos Salford City. En synnerligen misslyckad tid i Manchesters utkanter får därmed ett slut för den unge anfallaren.

Det var i slutet av augusti som det meddelades att D’Mani Mellor skulle spendera säsongen på lån i Salford City i League Two. Förhoppningen var att 20-åringen skulle få värdefulla seniorminuter efter ett par säsonger med få framträdanden i junior- och reservleden. Med facit på hand kan vi konstatera att de förhoppningar gick totalt om intet och att sejouren får ses som en smärre katastrof. Det är garanterat orsaken till att Manchester United på onsdagen meddelade att Mellors låneavtal bryts.

Ett inhopp på dryga minuten den 28 augusti var Mellors enda framträdande i Salfords färger under hösten i League Two-sammanhang. I januari står han noterad för totalt 20 minuter fördelat på två inhopp. Däremellan har han knappt rymts med på bänken och utlåningen liknar med all oönskad tydlighet George Tanners sejour i Salford våren 2020.

Det återstår nu att se om Manchester United letar en ny klubb åt Mellor eller om det blir en vår i reservlaget. Anfallarens kontrakt löper ut i sommar och rent spontant får det ses som osannolikt att det förlängs.