Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Jade Moore klar för Manchester United
Engelsk landslagsspelare stärker mittfältet

Manchester United har annonserat sin andra värvning på deadline day. Det är Jade Moore som har signerat för klubben på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022/23.

Moore, 31 år gammal, kommer närmast från Orlando Pride, där hon tills i somras hade Marc Skinner som tränare. Moore, som vann FA-cupen 2012 och FA Women’s Premier League Cup 2010, har också representerat Atlético Madrid samt en rad engelska klubbar.

Född i Worksop hösten 1990 har Moore 50 landskamper för England på meritlistan.

På lite drygt ett och ett halvt år i USA spelade hon ingen ligamatch för Orlando Pride. Först blev säsongen 2020 inställd på grund av covid. Då flyttade hon istället till Atlético på lån. När spelet sedan återupptogs med NWSL Challenge Cup blev hon skadad, varför hon missade hela ligasäsongen 2021. Hon var emellertid skadefri i slutet av säsongen och erbjöds ett nytt kontrakt av den amerikanska klubben.

Det kontraktserbjudandet nobbade Moore och nu blir det alltså Manchester United.

Jade Moore säger:

Jag är jätteglad att skriva på för en klubb som Manchester United. Det är ett stolt ögonblick efter en tuff period för mig. Det är fantastiskt att vara tillbaka i den här ligan också. Jag har massor av erfarenhet från WSL, efter att ha spelat där i ungefär ett decennium, och jag tror att jag kan ta med mig lite av det till det här laget.

Jag ser också fram emot att jobba med Marc igen och att lära känna mina nya lagkamrater. Gruppen här blomstrar och jag är uppspelt över att vara en del av den. För mig var det här den rätta flytten i min karriären vid den här tidpunkten och jag kommer att jobba så hårt som möjligt för att komma i form och vara aktuell för startelvan.

Marc Skinner säger:

Jade är en briljant mittfältare, jag har givetvis arbetat med henne i tidigare roller i Birmingham och Orlando och jag känner till de verkliga kvaliteter som hon kan ta med sig till truppen. Hon är en intelligent spelare med en fantastisk fotbollshjärna, som har förmågan att läsa spelet och kontrollera matcher.

Hon har haft otur det senaste året med skadan hon drog på sig, men vi har jobbat med Jade på planer för att ta henne tillbaka till full matchform så snabbt som möjligt och vi ser fram emot att se hennes inverkan på truppen.

Moore blir Uniteds andra nyförvärv på deadline day. Tidigare idag skrev Diane Caldwell på för återstoden av säsongen. Mycket tyder på att det blir ett tredje nyförvärv, i form av den danska anfallaren Signe Bruun. I det fallet sägs det handla om ett lån.

Välkommen till Manchester United, Jade Moore!

Jade Moore

Namn: Jade Ellis Moore
Född: 22 oktober 1990, i Worksop, England
Position: central mittfältare
Längd: 166 cm
Tidigare klubbar: Lincoln City (2005-2007, 39 ligamatcher/6 mål), Leeds United (2007-2010, 53/6), Birmingham City (2011-2016, 62/3), Notts County (2016-2017, 8/0), Reading (2007-2020, 47/8), Orlando Pride (2020-2021, 0/0), Atlético Madrid [lån] (2020, 10/0)
Landslag: 50 landskamper/1 mål för England
Titlar: FA Women’s Premier League Cup (1): 2010, FA-cupen (1): 2012