Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Diane Caldwell klar för Manchester United
Irländska breddar defensiven

Manchester United har signerat den irländska landslagsspelaren Diane Caldwell på ett kontrakt för återstoden av säsongen 2021/22.

Caldwell, 33 år gammal, kommer närmast från North Carolina Courage. Flytten till United innebär att hon för första gången kommer att spela klubblagsfotboll i England. Efter spel i hemlandet flyttade hon 2006 till USA, där det blev Collegefotboll för Hofstra Pride. Därefter seniorspel i USA innan hon vände tillbaka till Europa, där hon spelade för isländska, norska och tyska klubbar. Förra året återvände Caldwell till USA och nu blir det alltså Manchester United.

Värvningen av Caldwell kommer sannolikt som en reaktion på att Millie Turner är skadad och borta på obestämd tid.

Caldwell är en mångsidig spelare och behärskar spel både i backlinjen och på mittfältet. Hon har gjort 84 landskamper för Irland.

Diane Caldwell säger:

Idag är en av de mest speciella stunderna i mitt liv hittills. Som en livslång Unitedfan är det en dröm att signera för klubben och det är en stor stund för mig och min familj. Jag är så tacksam att vara här och kommer att bära klubbmärket med så mycket stolthet. Laget är i fantastisk form, spelar attraktiv fotboll och Marc gör ett fantastiskt jobb. Jag kan inte bärga mig för att få träffa alla och direkt komma in i hetluften på planen.

Marc Skinner säger:

Diane kommer till oss som en erfaren landslagsförsvarare som verkligen kommer att addera till vår backlinje under den här andra halvan av säsongen. Hon har ett fantastiskt lugn och är väldigt mångsidig, och jag tvivlar inte på att hon kommer att vara en fantastisk tillgång för laget under hennes tid här. Diane är också en fantastisk karaktär. Jag pratar alltid om att ha rätt folk i vår omgivning och hon är det yttersta proffset som besitter de där viktiga karaktärsdragen och ledaregenskaperna, vilket kommer att hjälpa till att utveckla den otroliga lagkänslan i den här gruppen. Vi ser alla fram emot att jobba med Diane.

Måhända kan Caldwell debutera redan på söndag, då damlaget möter Bridgwater United i FA-cupen. Med Turner skadad stod United med bara två etablerade mittbackar i truppen, även om också Hayley Ladd kan spela mittback, så förstärkning defensivt var nödvändig.

Det är deadline day för damligan idag och mycket tyder på att United kommer att genomföra ytterligare en värvning innan fönstret stänger, då Jade Moore (defensiv mittfältare) sägs vara på ingång. Vidare kopplas United nu samman med Lyons danska anfallare Signe Bruun.

Välkommen till Manchester United, Diane Caldwell!

Diane Caldwell

Namn: Diane Evelyn Caldwell
Född: 11 september 1988, i Balbriggan, Irland
Position: försvarare, mittfältare
Längd: 173 cm
Tidigare klubbar: Balbriggan FC, Raheny United, Hofstra Pride [college] (2006-2009), Hudson Valley Quickstrike (2010), Albany Alleycats (2011), Þór/KA (2011, 7 ligamatcher/1 mål), Avaldsnes (2012-2015, 37/4), Köln (2016, 6/0), Sand (2016-2020, 93/2), North Carolina Courage (2021, 7/0)
Landslag: 84 landskamper/3 mål för Irland