Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ovaccinerade spelare hindrade träningsläger / Turner borta på obestämd tid

Ett kort nyhetssvep avslutar veckan. Det vi rapporterar om idag har att göra med hintar om ovaccinerade Unitedspelare, en otäck skada på Millie Turner samt en landslagsuttagning.

Ovaccinerade spelare hindrade träningsläger?

Från Simon Stone inhämtar vi uppgifterna att Ralf Rangnick hintat om att det är ovaccinerade spelare i Uniteds trupp som hindrar klubben från att resa till en värmare trakt än Manchester för träningsläger nu under landslagsuppehållet.

”Kanske skulle det varit ett par spelare som inte skulle tillåtits att flyga. Det finns ingen logik i att resa med två tredjedelar av truppen. Vi har fyra spelare på landslagsuppdrag”, skall Rangnick ha sagt.

Vilka spelare i United som i januari 2022 inte orkat vaccinerat sig framgår inte.

Turner borta på obestämd tid

Från Uniteds damlag får vi en kort, men potentiellt otäck, nyhet. Det är förklaringen till varför Mille Turner saknades i dagens segermatch mot Tottenham, och den är att det upptäckts ett problem med en artär i Turners nacke.

Exakt vad som är fel, vad det innebär i frånvarotid eller hur det skall ordnas framgår inte.

Zidane i a-landslaget

Uniteds ungdomsspelare Zidane Iqbal har för första gången kallats upp till det irakiska a-landslaget.

Spelaren har tidigare representerat landets U23-landslag, men som vi skrev om i fredags finns det fortfarande möjlighet för såväl England som Pakistan att göra honom till sin. Därför ryktas det att Irak nu vill ge honom speltid i en tävlingsmatch, vilket skulle göra att han i så fall förbinder sig till att fortsätta representera Irak.

Iqbal är född i England, Manchester närmare bestämt, till en pakistansk pappa och irakisk mamma, därav att han kan välja mellan dessa tre landslag.