Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det kan alltid bli värre

Ja, den lärdomen sitter i ryggmärgen nu. När man tror man nått rock bottom så finns det alltid ett nytt lågvattenmärke runt hörnet. Ett nytt grund att köra sönder motorn på. För visst är det alldeles fantastiskt upplagt att vi möter ligajumbon precis efter en av säsongens (ja, det finns flera) mest pinsamma förluster? Nu bör vi ju såklart vinna idag, men räkna fan inte med det.

Det pissiga är, att trots att det faktiskt fanns en del positiva indikationer i matchen mot Middlesborough, så spelar det ingen som helst roll i en cupmatch. Förlorar man, är man ute. Visst, man kan väl tycka att det går att ta med sig det som var bra in i nästa match. Men det är en klen tröst när man vet att vi, för det första, har en trupp av spelare som bryr sig ungefär noll, och för det andra, slängde bort vår enda realistiska chans att faktiskt vinna något den här säsongen. Pinsamt, riktigt pinsamt.

Något som faktiskt är ganska bra dock, är att spelarna inte verkade märkbart påverkade av hela situationen med äcklet Mason Greenwood. Rangnick var under förra veckan ganska öppen med att de såklart var chockade av händelsen, och att man givetvis pratade om det i truppen. Vore märkligt annars såklart, men det var inget som verkar gjort någon direkt skillnad i lagets prestation. Skönt, det avskummet har förstört tillräckligt.

Och på tal om personer med tveksam karaktär, så har det även diskuterats huruvida Ronaldo petas ikväll. Antagligen till förmån för Cavani då. Jag skulle personligen inte bry mig nämnvärt, även om jag tror att Rangnick ger honom fortsatt förtroende. Givetvis är inte en bränd straff anledning till att sätta honom på bänken, det skulle i så fall vara på grund av att han varit otroligt dålig sista matcherna. För det är ju lite det som är grejen med att ha Ronaldo. Förutsatt att han gör de där 30+ målen under en säsong, så går det bra att låta anfallsspelet kretsa kring honom, och ge eftergifter som befrielse från allt defensivt jobb. Men när han inte gör det så måste man ställa sig frågan, vad har vi honom då till? För det är inte mycket annat än mål han bidrar med, faktiskt, och när han inte ens gör det så blir hans närvaro i laget ganska poänglös. Pun not intended.

Sen vore det inte rättvist att lägga hela ansvaret på honom, såklart. Jag tvivlar på att en prime Rooney, Van Nistelrooy eller Cantona hade fått framgångsrika karriärer om de match efter match var beroende av service från spelare av McFreds eller Matic kaliber. Så det hela blir en deprimerande loop av misslyckanden, en ond cirkel av oproduktivitet, men när den toppas av straffmissar, är det inte konstigt att hans självklarhet i varje startelva ifrågasätts.

Men som sagt, han sitter antagligen säkert ikväll, och jag tror att följande också gör det:

De Gea, givetvis. Shaw, inte lika given nu för tiden kanske, men eftersom Telles ligger hemma med Miss Ronah så blir det den gode Luke. Maguire, Varane och Dalot, inga större konstigheter där. Mittfältet är ju däremot lite intressant för en gångs skull. Även Fred testades positiv för Covid-19, så han fattas. Kvar står vi med McTominay och Fernandes. Frågan är ju då om Matic går in, eller om Pogba fortsätter? Jag kan tänka mig att Rangnick går för fysik och tyngd mot Burnley, och därför väljer Matic. Dessutom skulle han i så fall slippa starta Pogba andra matchen på fem dagar efter ett så pass långt uppehåll. Å andra sidan verkar han inte speciellt intresserad av att använda Matic, och föredrar förmodligen Pogba om han är tillgänglig och det känns lämpligt. Svårt, men jag går på Matic i slutändan. Huruvida det blir Rashford eller Elanga är svårt att gissa sig till, men jag lutar åt Rashford. Vore ju såklart klädsamt att ge Elanga förtroendet efter straffmissen mot Boro, men samtidigt går det inte att dela ut ligastarter som tröstpris. Och så Ronaldo då.

I en bättre värld hade jag ju givetvis tippat vinst idag, och jag tror ändå någonstans att vi bärgar det här. Sen samtidigt, om det är ett lag som skitklubbarna tar poäng av i tid och otid så är det United. Så jag bettar inga pengar på detta gäng. Kräver kompensation för senast istället.