Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Burnley - Manchester United 1-1
Det är er förbannade plikt att vinna mot tabelljumbon

Manchester United tog sig de cirka fyra milen norrut under gårdagen och ställdes mot jumbon Burnley i en match som gav något av en déjà vu-känsla från FA-cuphaveriet i helgen. 1-1 på tavlan och två halvlekar med helt olika ansikten. 

Det är faktiskt helt obegripligt att Manchester United inte kan vara bra i en hel fotbollsmatch längre. Och när man väl spelar hyfsat bra, då finns naturligtvis inte effektiviteten där.

Även i gårdagens batalj kan vi tjafsa hur mycket vi vill om domslut hit och VAR dit men det känns bara lönlöst. Mike Dean dömde och då är det han som ska stå i centrum. Det är sedan gammalt.

Igår var det lite som att United spelade om FA-cupmatchen mot Middlesbrough i fredags. En bra första halvlek med mycket fart och kreativitet följdes sedan upp med 45 minuter där man mer eller mindre hade glömt hur man spelar fotboll. Hemmalaget fick matchen dit de ville med ett fysiskt spel och vunna dueller.

Inga, förutom just Burnley, tycker så klart inte att det är någon rolig fotboll att spela, men det faktum att United köper in sig på den är extremt provocerande. Samtidigt är det här standarden för den här klubben i dagsläget. Jag tror många, inklusive mig själv, mest kände uppgivenhet utan förvåning när vi stängde av teven på slutvisslan igår kväll.

Hade United besegrat Burnley igår är det faktiskt möjligt att man hade blivit lite glad och vaknat med studs i dojan idag. Men det hade också känts fel. Det är nämligen Uniteds förbannade plikt att slå laget på plats 20 i tabellen. I United kan vi glädjas när vi slår Liverpool. En match mot Burnley ska vi bara beta av och gå vidare från, sett till hur saker och ting bör fungera i vår klubb.

I nästa match kanske United ska testa att vara skit i första halvlek och spela bra i den andra i stället? För just nu verkar ingen ha svar på hur det här laget ska bete sig för att vinna en fotbollsmatch på ett tämligen komfortabelt och attraktivt sätt.

Southampton kommer på besök till helgen och jag kan med bestämdhet slå fast att vi inte kommer få se United göra nio mål på sydkustlaget igen. I stället får vi försöka greppa efter de få halmstrån som finns och hoppas att United kanske kan vara bra i åtminstone en timme på lördag. Det är givetvis mycket begärt för världshistoriens typ dyraste trupp. Men ibland står ju stjärnorna rätt.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finns att se här.

Rangnicks presskonferens

På grund av tekniskt strul under gårdagen verkar presskonferensen blivit försenad efter matchen och således nöjer vi oss här med Rangnicks tankar i en efter matchen-intervju.

  • Ingen kan vara nöjd efter detta, påpekar Rangnick tidigt. Det kan nog de flesta skriva under på.
  • Det var inte många saker som kunde varit mycket bättre i första halvlek. “Vi gjorde tre mål men två av dem dömdes bort. Framför allt det andra tror jag ingen kan förstå varför det dömdes bort. Det borde ha stått 2-0 i första halvlek.”
  • Vill man vara med och slåss om fjärdeplatsen kan man inte tappat dessa poäng, menar tysken.
  • I andra halvlek trycker Rangnick på att man inte var tillräckligt aggressiva och tillät hemmalaget föra spelet. Lugnet med bollen fanns inte heller.
  • Slutligen säger Rangnick att man behöver dra lärdom av det här och inte nöja sig med att spela bra i 45 minuter eller 70 minuter, utan till dess att domaren blåser av matchen.

Hela intervjun finns att se nedan, där även Harry Maguire medverkar.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Ny match – samma skit

Nytt rekord i sumpade målchanser!