Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Crystal Palace - Manchester United 2-2
En poäng efter sen dramatik

Efter viss dramatik så fick Manchester Uniteds U23 med sig en poäng mot Crystal Palace efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge, där kvitteringen kom på tilläggstid.

Det var inga lätta förhållanden i södra London där det blåste rejält, och det visade sig också på planen där laget i medvind presterade bättre. I första halvlek var det Crystal Palace och i andra halvlek var det United.

Vi fick se två ändringar i startelvan jämfört med 3-1 segern mot West Ham. Istället för Martin Svidersky och Isak Hansen så fick vi se Zidane Iqbal och Hannibal från start, och båda två gjorde bra ifrån sig.

Som sagt så var det hemmalaget som tog ledningen, och det gjorde man i den 12:e matchminuten genom Scott Banks som visade prov på fin kontroll när han placerade in bollen vid Mastnys högra stolpe. Det kändes som att hemmalaget skulle ta grepp om matchen efter ledningsmålet, men istället så svängde det åt båda hållen, utan att något av lagen skapade några alltför farliga chanser. I den 29:e minuten var det dock dags. Palace ökade på sin ledning genom John-Kymani Gordon och det kändes mer och mer som att det skulle bli förlust för United, som inte hade skapat speciellt mycket framåt.

Men precis innan halvtidsvilan skulle United få in ett mycket viktigt reduceringsmål genom Zidane Iqbal som efter ett fint anfall serverades på ett silverfat av Shola Shoretire, och kunde läckert placera in Uniteds första mål i matchen. 2-1 stod sig sedan in i halvtidsvilan vilket var ett rättvist resultat. Palace skapade aningen fler chanser och förtjänade ledningen, men matchen var långt ifrån över.

Andre halvlek var mycket bättre från Uniteds sida, och kanske var vinden en faktor. Man stod för det mesta som hände framåt, och borde kanske ha skapat fler lägen för en kvittering. När Neil Wood sedan skickade sedan in Garnacho i den 64:e minuten så visade spanjoren sin klass och hade under sina 30 minuter två bra chanser att göra 2-2, men Palace behöll sin ledning och det såg ut som att hemmalaget skulle ta hem tre viktiga poäng.

Då klev ingen mindre än Will Fish fram, och i den 92:a minuten tryckte mittbacken in kvitteringen när bollen damp ner till honom efter en hörna. Fish hade sedan chans att ge United alla tre poäng när han i den 98:e minuten hade ytterligare en chans, men hans avslut smet tätt över ribban.

2-2 blev slutresultatet och det kändes rättvist. Inget av lagen tog något riktigt grepp om matchen och ett poäng var kändes rimligt. Detta betyder att United håller sig kvar på en sjätteplats i ligan, dock med lika många poäng som dagens motståndare som befinner sig på en femteplats.

Toppbilden är en arkivbild.

Målen

Crystal Palace – Manchester United 2-2 (2-1)

Premier League, Division 1, 20 februari


1-0 (12)  Scott Banks

2-0 (29) John-Kymani Gordon

2-1 (45+2) Zidane Iqbal (Shoretire)

2-2 (90+2) Will Fish


Uniteds lag: Mastny; Wellens (Jurado 90+5′), Fish, Hardley, Fernandez; Savage, Iqbal; Emeran (Garnacho 64′), Hannibal, Shoretire; Mellor


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK