Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United - Derby County 5-2
Målfest mot tabelljumbon

Manchester Uniteds U23 gjorde sitt jobb när man under kvällen slog tabelljumbon Derby med hela 5-2 på Leigh Sports Village.

Neil Wood ställde upp med en väntad och stark elva, med en bänk beståendes av fyra spelare som var med när man under gårdagen tog sig vidare till semifinal i FA Youth Cup.

På grund av att det spelades en Premier League-match samtidigt som denna så kunde man enligt PL-regler inte visa matchen på MUTV.

Som sagt så var detta en match som man på pappret borde vinna, och man startade piggt med flera chanser under den första kvarten från bland annat Charlie Savage, Zidane Iqbal och Shola Shoretire, men något mål blev det inte.

Det skulle dock komma några minuter senare, nämligen i den 23:e minuten genom Alvaro Fernandez som från nära håll kunde slå in sin egna retur efter att hans första skott räddats. United fortsatte att skapa chanser, återigen genom Shola Shoretire och Zidane Iqbal men Derby-målvakten Harry Seadon kunde enkelt ta hand om bådas avslut.

Derbys första chans skulle komma precis innan halvlek, men Ondrej Mastny stod för en fin räddning. 1-0 var ställningen in i halvtidsvilan, och kanske skulle ledningen ha varit ännu större. United stod för hela åtta målchanser under de första 45 minuterna medan Derby stod för en.

Alvaro Fernandez stod för ytterligare en briljant insats.

Men som vi vet så är det inte antal chanser som vinner matcher, utan effektivitet är också otroligt viktigt. Det visade bortalaget prov på när man i den 54:e minuten kvitterade genom Osazee Aghatise.

Som tur var så skulle det inte dröja länge innan United återtog ledningen när Noam Emeran gick ner i Derbys straffområde. Fram steg Hannibal, som säkert slog in bollen från elva meter, och knappa tio minuter senare skulle man utöka sin ledning till 3-1 genom Emeran, som fixade straffen till 2-1 målet. Assisten stod såklart Alvaro Fernandez för. Efter det så hade bortalaget en chans att få in en kvittering, men återigen stod Ondrej Mastny i vägen, inte bara en men två gånger.

Sedan var det dags för United att näta ytterligare en gång. 4-1 kom genom Charlie Savage när han med huvudet gjorde 4-1 i den 79:e minuten. I den 85:e minuten var man nära att göra 5-1 men Charlie Wellens fick se sin två chanser räddade utav Derbys målvakt.

Bara två minuter senare så skulle dock mål nummer fem komma när Shola Shoretire fick skriva in sig i målprotokollet, assisterad utav Hannibal. Man var sedan ett offsidemål ifrån tennissiffror när inhopparen Manni Norkett hade en boll i nät, men engelsmannen lyckades tyvärr inte hålla sig på rätt sida. Istället fick bortalaget in ett tröstmål i den 94:e minuten genom Bartosz Cybulski.

5-2 blev slutresultatet och sett till statistiken var det rättvist. Man avslutade matchen med hela 12 skott på mål jämfört med Derbys fem. Segern innebär att man nu ligger på en fjärdeplats i ligan.

Manchester United – Derby County 5-2 (1-0)

Premier League 2, Division 1, 25 februari


1-0 (23) Alvaro Fernandez

1-1 (54) Osazee Aghatise

2-1 (63) Hannibal (straff)

3-1 (71) Noam Emeran (Fernandez)

4-1 (79) Charlie Savage (Fernandez)

5-1 (87) Shola Shoretire (Hannibal)

5-2 (90+4) Cybulski


Uniteds lag:

Mastny; Wellens, Fish, Hardley, Fernandez; Savage (Oyedele 88′), Iqbal; Emeran (Stanley 79′), Hannibal, Shoretire; Mellor (Norkett 84′)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK