Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Leeds United - Manchester United 3-0
Bedrövligt och oinspirerande

Under gårdagen spelade Manchester Uniteds U23 match mot bottenlaget Leeds. Matchen spelades på Elland Road inför knappa 10 000 åskådare, och det verkade ge hemmalaget extra energi medan United stod för en mycket oinspirerande insats.

United ställde upp med ett starkt lag där Björn Hardley var tillbaka i startelvan efter att ha missat åttondelsfinalen mot Dortmund i Uefa Youth League. Även Hannibal Mejbri fanns med i startelvan efter att det spekulerades att han kanske skulle få sitta på bänken i Uniteds möte med Atletico Madrid. Noterbart var också att Martin Svidersky fick vara med från start.

Vidare till matchen så var det hemmalaget som började klart bäst, och mycket av det hade och göra med att man var mycket mer energiska än United. Det kändes nästan som att Neil Woods mannar underskattade Leeds på grund av deras ligaposition, men samtidigt borde man veta bättre än att göra så. 

Dock blev det inte bättre från Uniteds sida utan i den tolfte minuten tog Leeds ledningen genom Stuart McKinstry, och precis som många gånger denna säsongen så lämnade försvarsspelet en hel del att önska. Man var alldeles för ivriga vilket ledde till att McKinstry fick stå helt omarkerad och kunde enkelt ge hemmalaget ledningen. Detta var också Leeds andra chans i matchen då man i den nionde minuten tvingade Ondrej Mastny att göra en fantastisk räddning på Sam Greenwoods avslut.

Uniteds första chans kom inte förrän i den 30:e minuten när D’mani Mellor sånär kunde kvittera, men kaptenen kunde inte överlista norrmannen Kristoffer Klaesson som vaktade hemmalagets mål.

Mycket mer hände inte under de första 45 minuterna utan hemmalaget gick in i halvtidsvilan med en välförtjänt 1-0 ledning, och United behövde spela upp sig rejält för att kunna vända denna matchen.

Någon vändning blev det dock inte tal om, även om man i den 51:a minuten hade en bra chans att kvittera när Shola Shoretire spelades fri, men återigen stod Kristoffer Klaesson för en fin räddning samtidigt som Shoretire kunde stått för ett bättre avslut.

Närmare en kvittering än så kom man dock inte. Istället utökade Leeds sin leding till 2-0 efter att Hannibal slarvat och tappat boll nära eget straffområde. Sam Greenwood fick tag i bollen, och han hittade vidare till Max Dean som säkert satte bollen i nät.

Det skulle även komma ett tredje mål från hemmalaget, denna gång efter en rejäl tabbe från Ondrej Mastny. Den tjeckiska målvakten var långt ute på högerkanten för att rensa bort bollen, men efter att han blivit lite pressad slog han en alldeles för dålig rensning rakt till Archie Gray, som från dryga 30 meter gjorde 3-0 i öppet mål.

United skapade en chans till, återigen genom Mellor som inte kunde förvalta, och mer än så blev det inte. Leeds vann välförtjänt samtidigt som United stod för en bedrövlig insats i 90 minuter.

Leeds United – Manchester United 3-0 (1-0)

Premier League 2, Division 1, 15 mars


1-0 (12) Stuart McKinstry

2-0 (60) Max Dean

3-0 (70) Archie Gray


Uniteds lag: Mastny; Wellens, Hardley, Fish, Fernandez; Svidersky (Emeran 61′), Iqbal (Savage 61′); Shoretire, Hannibal, Garnacho (Hansen 75′); Mellor


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK