Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United - Everton 3-0
Tre poäng efter stark andra halvlek

Under fredagskvällen välkomnade Manchester Uniteds U23 Everton, inte till Leigh Sports Village utan matchen spelades på Old Trafford. Efter en mållös första halvlek så tog United tag i matchen och kunde relativt komfortabelt ta tre poäng.

Matchen spelades som nämnt ovan på Old Trafford, men på grund av regler så visas inte matchen på teve och därför förlitar vi oss på rapporter från matchen.

Det blev tre ändringar i startelvan från nederlaget mot Leeds förra veckan, där Rhys Bennett, Charlie Savage och Noam Emeran alla fick starta istället för Will Fish, Martin Svidersky och Alejandro Garnacho. Att Garnacho inte var med i startelvan var väldigt konstigt enligt mig, men till slut skulle han få chansen att visa upp sig.

Vidare till matchen så var det hemmalaget som skapade den första chansen när fint förarbete från Shola Shoretire och Emeran ledde till att högerbacken Charlie Wellens hade en chans att ge United ledningen, men hans skott blockerades av en Everton-spelare. Uniteds andra chans kom i den 14:e minuten, och denna gång från vänsterkanten när Alvaro Fernandez hittade Emeran, som inte kunde få sitt avslut på mål. Även Zidane Iqbal hade en chans i den 18:e minuten, men något mål blev det inte.

Efter det första 20 minuterna så blev det lite lugnare när det kom till chanser, men United ska ha varit det bättre laget.

Precis innan halvtid så var det dock dags för Everton att skapa sin första riktiga chans i matchen. Den kom genom Thomas Cannon, men han fick se sitt avslut räddat utav Mastny. Man skapade ytterligare en chans på tilläggstid, denna gång genom Lewis Dobbin som dock inte lyckades träffa mål med sitt avslut.

Den första halvleken slutade mållös, men där United ska ha varit det bättre laget. Detta fortsatte även in i den andra halvleken, men man saknade kvalitet i den sista tredjedelen.

I den 60:e minuten var det dock dags. United tog ledningen genom Charlie Savage som med ett avslut utanför straffområdet kunde överlista Harry Tyrer i Everton-målet. Viktigt och välförtjänt för Savage som varit en av Uniteds bästa spelare denna säsongen.

Dryga tio minuter senare utökade United sin ledning. Denna gång var det lagkaptenen D’mani Mellor som höll sig framme på ett inlägg från den nyinkomna Alejandro Garnacho, som fortsätter att producera poäng denna säsongen. 2-0 till United och Mellors mål kändes som spiken i kistan.

D’mani Mellor stod för två viktiga mål under kvällen. Här är han tillsammans med den andra målskytten Charlie Savage.

Det var det också, men istället för att spela av matchen så fortsatte man att tåga på. 3-0 kom i den 83:e minuten, och det var återigen genom firma Mellor/Garnacho, med hjälp från Shola Shoretire. Argentinaren stod för en av sina patenterade löpningar längs vänsterkanten där han hittade in till Shoretire som skarvade bollen vidare till Mellor, som gjorde sitt andra mål för matchen.

Det skulle även bli en hållen nolla för Ondrej Mastny, men dock inte utan att han behövde kämpa för det. I den 86:e minuten hade nämligen Everton en mycket bra chans att reducera, men Mastny stod för en briljant räddning på Elijah Campbells avslut.

Därefter gick slutsignalen. Manchester United följde upp förlusten mot Leeds med en mycket bättre prestation mot Everton, som till slut ledde till tre poäng.

Uppdatering: Assisten till det tredje målet kom från Shola Shoretire och inte från Garnacho.

Manchester United – Everton 3-0 (0-0)

Premier League 2, Division 1, 18 mars


1-0 (60) Charlie Savage (Emeran)

2-0 (71) D’mani Mellor (Garnacho)

3-0 (83) D’mani Mellor (Shoretire)


Uniteds lag:

Mastny; Wellens, Bennett, Hardley, Fernandez; Iqbal (Svidersky 72′), Savage (Hansen 72′); Emeran (Garnacho 61′), Hannibal, Shoretire; Mellor


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK