Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snart är säsongen äntligen över

Åtta matcher återstår och jag ser inte fram emot en enda av dom. 

Den här säsongen kan inte sluta fort nog. 

1-1 mot Leicester förstärkte bara den känslan.

Glädjeämnen:

  • Ytterligare en match avklarad på vägen mot sommarledigheten. Nu är det inte långt kvar! 
  • Man får ju ändå ge fansen att man dyker upp varje gång, trots att alla vet hur det kommer att se ut. Vi fortsätter att lägga tusenlappar efter tusenlappar samt, inte minst, dyrbar tid på Manchester United.

Helt okej:

  • De Gea lär ju vara gjuten som säsongens bäste spelare i United för femte gången sen vi vann ligan senast. Ingen annan målvakt har ens vunnit det en gång. Och även om han varit stundtals skakig den här säsongen (vem har inte det?) så visade han världsklass igen mot Leicester. Den räddningen på Fofanas nick skojar man inte bort. Och samtidigt måste vi skänka en tanke åt De Gea som i snart tio års tid stått och sett detta United från bästa position. Vi andra kan ju titta bort eller stänga av, men David måste stå kvar och titta. 

Hemskt: 

  • Att Manchester United spelar en så formidabelt trist och ointressant fotboll att man inte vill se på den. Att spelarna ser ut att strunta i det. Ingen av spelarna i mötet med Leicester såg ut som att dom vare sig ville vara där eller brydde sig särskilt mycket om hur det gick i matchen. Så varför ska vi fans göra det? 
  • Marcus Rashford är i så pass dålig form att han inte ens platsar när det inte finns någon annan anfallare tillgänglig. Ändå väljer Rangnick att både ha honom på bänken samt att sätta in honom på planen. Varför? Rashford är så usel och tar ju bara upp plats, som i princip vilken ungdomsspelare som helst skulle kunna ha i stället. Om han var 100 när han var som bäst är han nu kanske 0. Han gjorde ingenting av värde mot Leicester. Och han har inte gjort någonting av värde under 2022.
  • United har vunnit 3 av sina 11 senaste matcher. Det är 27 procent. Ungefär var fjärde match. Och då har laget tillgång till Pogba, Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo. Att det ens är möjligt att prestera så lite är ändå fortsatt fascinerande. Lite som att försöka få så få rätt på en tipspromenad, när man inte har en aning om svaren utan försöker gissa fel. Nu saknades Ronaldo mot Leicester, men Pogba och Bruno (som obegripligt nog belönats med löneförhöjning) var helt anonyma. 

 

Sist:

  • Jag hade inte protesterat om McTominay fick rött. Inte bara för att han förtjänade det utan för att då hade vi fått in någon annan i tre matcher. 
  • Även om Fred fortfarande givetvis är för dålig för att egentligen platsa i United unnar jag honom all framgång. Han verkar vara en härlig figur. 1-1-målet var också påpassligt – ett sånt som vi förr i tiden gjorde i var och varannan match. 
  • Topp 4 är nu rimligen helt borta. Så i höst väntar Europa League eller Conference League – eller förhoppningsvis inget av det.